Google 15 yıl sonra YouTube'dan elde ettiği geliri açıkladı! - Haberler - indir.com

Google 15 yıl sonra YouTube'dan elde ettiği geliri açıkladı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-04 20:01:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Google'ın ve çatı şirketi olan Alphabet'in CEO'su olan Sundar Pichai tarafından yapılan açıklamalara göre YouTube, 2019 senesinde 15 milyar dolar reklam geliri elde etti. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre YouTube'un ücretli hizmetleri, bu 15 milyar doların içinde yer almıyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google, bugün pek çok alanda hizmet sağlıyor. Şirket, Gmail, Google Haritalar gibi ücretsiz hizmetlerinin yanı sıra YouTube Premium gibi ücretli hizmetlere de sahip. Şimdi ise Google, tarihinde ilk defa çevrimiçi müzik video platformu olan YouTube'un mali durumunu açıkladı. Google tarafından yapılmış olan açıklamaya göre YouTube, Google'ın gelirlerine yüzde 10 gibi bir oranla katkı sağlıyor.

Google'ın yeni Chatbot'u Meena tanıtıldıGoogle'ın yeni Chatbot'u Meena tanıtıldı

Goolge, yaklaşık olarak 14 senedir YouTube'un sahibi. 2006 yılında sosyal medya platformunun satın alım işlemini gerçekleştiren Google, 1.6 milyar dolar ödeme yapmıştı. Bu sene ilk defa YouTube'dan elde etmiş olduğu geliri açıklayan köklü şirket, platforma sahip olmak için adet "çerez parası" ödediğini gözler önüne seriyor.

YouTube

Google tarafından yapılmış olan açıklamalara göre YouTube, geçtiğimiz sene 15 milyar dolar gelir elde etti. Bu gelirin 5 milyar doları ise son üç aylık periyotta gerçekleşen miktarı. Fakat YouTube'un elde etmiş olduğu 15 milyar dolarlık bu gelirin yalnızca rakamlardan geldiğini belirtmekte fayda var. YouTube'un ücretli olarak sağlamakta olduğu hizmetlerin gelirleri bahsettiğimiz bu gelirin dışında yer alıyor.

Google'ın ve çatı şirketi Alphabet'in CEO'su Sundar Pichai tarafından yapılan açıklamaya göre YouTube Music ve YouTube Premium gibi ücretli seçeneklerin toplam 20 milyon abonesi mevcut. Ayrıca tüm bunlara ek olarak Pichai'ye göre YouTube'un ücretli TV hizmeti de 2 milyondan fazla aboneye sahip. Şirket bu ücretli hizmetlerden elde etmiş olduğu geliri, Pixel telefonlar ve Google Homee gibi ürünlerin gelirlerinin de eklendiği "Diğer" kategorisine dahil etmiş durumda. 

Google, yatırımcıları aydınlatmak adına YouTube'un bir önceki yılki gelirini de açıkladı. Buna göre 2018 yılında kazancı 11.2 milyar dolar olan YouTube, 2019 yılında gelirini, yüzde 36.5 artırmış durumda.



PAYLAŞ