Huawei'den açıklama; Google'a geri dönmeyeceğiz - Haberler - indir.com

Huawei'den açıklama; Google'a geri dönmeyeceğiz

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-02 22:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

ABD ile Çin arasında yaşanan savaş arasında kalan Huawei, Mayıs ayından beri ciddi kısıtlamalarla uğraşıyor. Ambargolar nedeniyle Google’a iş ortaklığını kaybeden şirket ticaret yasakları kaldırılsa da Google hizmetlerine geri dönmeyeceğini açıkladı!

“Ulusal güvenlik” gerekçesiyle Amerika Birleşik Devletleri’nde adete casus ilan edilen Huawei, Amerikalı iş ortaklarını kaybetmişti. Bununla birlikte Android’in bel kemiği olan Google hizmetlerinden mahrum kalan şirket kullanıcılarının cihaz deneyimi koruyabilmek için pek çok yol denemişti. Kendi yazılımını geliştirmek için kolları sıvayan şirket ekosistemini yavaş yavaş geliştirmeye başlasa da alınan zorlu kararlar Huawei’nin bu süreçten nasıl çıkacağı konusunda endişe uyandırmıştı. Son olarak ABD’de 5G çalışmalarına da izin verilmeyen şirket yaşadığı zorlu sürecin ardından ABD’ye ve ABD’li şirketlere olan bağımlığını sonlandırmaya karar vermiş gibi duruyor. 

İngiltere, Huawei'ye 5G altyapısı için yeşil ışık yaktıİngiltere, Huawei'ye 5G altyapısı için yeşil ışık yaktı

Geçtiğimiz dönemlerde Huawei Mate 30 Pro’yu pazara süren ve gelecek yıllarda piyasaya süreceği cihazlar için yeni bir yazılıma ihtiyaç duyan şirket kendi ekosistemini oluşturmak konusunda oldukça kararlı. Birkaç hafta önce Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasında imzalanan ticaret anlaşmasının Huawei üzerindeki baskıları da azaltacağı gündeme gelmişti. Bu yönde yeni bir gelişmenin beklendiği günlerde Huawei’nin Avusturya sorumlusu Fred Wangfei “Der Standard” gazetesine verdiği bir röportajda şirketin Google’a geri dönmeyeceğini belirtti. 

Huawei kendi ekositemini oluşturacak 

Yaptığı açıklamada Huawei’nin ABD bağımlılığından kurtulmak istediğini söyleyen Wangfei, ticaret kısıtlaması şimdilik kaldırılsa bile ilerleyen dönemlerde bu durumun tekrar yaşanmayacağına dair bir güvence olmadığının altını çizdi. Üçüncü bir işletim sistemi kuracak olan Huawei geliştiricilere çok fazla yüklenmemek için yeni işletim sisteminin Android’e benzer olması için çalışacaklarını aktardı. 

İngiltere, Huawei'ye 5G altyapısı için yeşil ışık yaktı

Bunun için 4 bin kişilik bir geliştirici ekiple çalıştıklarını açıklayan Wangfei, bu sayede Huawei Mobil Hizmetleri aracılığı ile 60 API’den 24’ünü yeniden üretebilmeyi başardıklarını açıkladı. WhatsApp ve Facebook gibi ABD merkezli uygulamalarında Huawei’nin kendi ekosistemi için geliştirdiği App Galery’de bulunmasından mutlu olacaklarını dile getirdi. Bunun yanı sıra şuanda ABD’li şirketlerle iş yapmasının yasak olduğunun altını çizen Wangfei,  ABD’li şirketlerle çalışabilmek için Avrupa’da aracılar aradıklarını belirtti. 

Geleceği oldukça umutla bakan şirket bağımsız olmanın da ne kadar zor olduğunun farkında. Muhtemelen Google uygulamalarının eksik olması Huawei’nin ilk etapta pazar payının azalmasına neden olacak.  


Huawei FreeBuds 3, kırmızı rengi ile Şubat'ta Türkiye'deHuawei FreeBuds 3, kırmızı rengi ile Şubat'ta Türkiye'de
Huawei’nin Türkiye piyasasasınada süreceği yeni telefon belli olduHuawei’nin Türkiye piyasasasınada süreceği yeni telefon belli oldu

PAYLAŞ