Google Play Store için karşılaştırma özelliğini test ediliyor - Haberler - indir.com

Google Play Store için karşılaştırma özelliğini test ediliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-29 22:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Google uygulama mağazası için uygulamaları karşılaştıran bir özelliği test etmeye başladı. Bu çzellikle bilikte kullanıcılar aynı kategoride bulunan uygulamaları belirli kriterlere göre karşılaştırabilecekler.

ABD merkezli teknoloji şirket Google, Android ekosistemini günden güne iyileştiriyor. İlk çıkış noktasından bugüne dek pek çok özellik kazanan Android ekosistemi artık iOS’la rekabet edebilecek güce kavuşmuş durumda. Son bir senedir Play Store adına iyileştirme çalışmalarına hız veren Google yeni bir özellik için kolları sıvadı. Bildiğiniz gibi Play Store açık kaynaklı bir uygulama mağazası olduğu için içerisinde pek çok uygulama bulunuyor. Bu uygulamaları azaltmak adına bazı hamleler yapan Google’ın çözümleri bu konuda beklenen yeterliliği sağlayamayınca şirket uygulama kirliliğinin önüne geçmek ve kullanıcıları aradıkları uygulamalarla daha hızlı buluşturmak için karşılaştırma özelliğini test etmeye başladı. Aynı kategoride bulunan uygulamaları karşılaştırmasını sağlayacak bu özellik hem kullanıcılara yeni alternatifler sunacak, hem de geliştiricileri daha fazla kullanıcıyla buluşturacak gibi duruyor.

App Store gelirde Google Play Store’u ikiye katladıApp Store gelirde Google Play Store’u ikiye katladı

Google'ın karşılaştırma özelliği nasıl çalışıyor?

Google'ın test etmeye başladığı yeni uygulama karşılaştırma özelliği, Play Store'un "22.4.28" kodlu sürümünde keşfedildi. Uygulamalar içinde gezerken sayfanın alt kısmında yer alan bu özellik, aynı kategorideki uygulamalar arasında bazı özellikleri karşı karşıya getiriyor. Bu sayede kullanıcılar, kendileri için daha kullanışlı olan uygulamaya kolayca erişebiliyor.

Google Play Store'da kablosuz uygulama paylaşma özelliği göründü

Ancak Google’ın test etmeye başladığı bu özellik şimdilik sadece  video oynatma uygulamaları ile sınırlı gibi görünüyor. Özelliği detaylı bir şekilde incelendiğimizde kullanım kolaylığı, çevrimdışı oynatma yapabilme ve hangi video kalitelerini desteklediği gibi kriterlerin, karşılaştırma kapsamında uygulamaların karşılaştırmalı olarak listelendiğini görüyoruz. Özellik Play Store’daki tüm uygulamalara entegre haline geldiğinde her kategori için özel karşılaştırma kriterleri olacak.

Uygulama karşılaştırma kriterleri neye göre belirlenecek?

Google'ın karşılaştırma kriterlerini neye göre belirlediği ise şimdilik bilinmiyor. Ancak şirketin bu noktada kullanıcı geri bildirimlerinden yararlandığı düşünülüyor. Çünkü şirketin bu verileri geliştiricilere dayandırması pek etik olmayacak bir yaklaşım. Bu noktada her geliştirici en kullanışlı uygulamanın kendi uygulaması olduğunu söyleyecek ve uygulama mağazasındaki kafa karışıklığı devam edecektir. Google’ın bu özelliği geliştirirken tüm bu noktaları gözden kaçırmadığı ve verileri kullanıcı dönüşleriyle sağladığı tahmin edilse de, şirketin kriterler için özel bir yapay zeka geliştirmiş olması da mümkün. Google’ın bu özelliği tüm kategoriler için ne zaman kullanıma sunacağı ise şimdilik bilinmiyor. Google’ın yeni özellikleri hakkındaki gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Gmail'in daha hafif sürüm olan Gmail Go Google Play Store'de yerini aldıGmail'in daha hafif sürüm olan Gmail Go Google Play Store'de yerini aldı
Google Play Store 3. çeyrekte App Store'u geçtiGoogle Play Store 3. çeyrekte App Store'u geçti

PAYLAŞ