Google Play Store'da kablosuz uygulama paylaşma özelliği göründü - Haberler - indir.com

Google Play Store'da kablosuz uygulama paylaşma özelliği göründü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-11 21:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın uygulama mağazası olan Google Play Store’a eklenecek olan yeni bir özellik ortaya çıktı. 9to5Google ekibi tarafından keşfedilen söz konusu bu yeni özelliğe göre kullanıcıların kablosuz olarak uygulama paylaşmalarına olanak sağlayacak. Bu özellik ile bir kullanıcı başka bir telefonda yüklü olan uygulamayı kullanabilecek. Android ekosistemiyle alakalı paylaştığı bilgilerle dikkatleri üzerine toplayan 9to5Google kaynağı, Google Play Store’a gelecek ve çok konuşulacak bir özelliği ortaya çıkardı. Yapılan açıklamalara göre eğer bu özellik gerçekten de Google Play Store’a eklenirse, kullanıcılar birbirlerinin telefonlarındaki uygulamaları telefonlarına yüklü olmasa bile kullanma fırsatı yakalayacaklar.

Android platformunda kullanıcılar, bugün zaten kablosuz veri aktarımı yapabiliyorlar. Fakat 9to5Google kaynaklı bu özelliğe göre Google Play Store üzerinden kablosuz uygulama paylaşımı gerçekleştirilebilecek.

Sanal etkinlik düzenleme platformu: Google FundoSanal etkinlik düzenleme platformu: Google Fundo

Google Play Store’a uygulama paylaşma özelliği geliyor

9to5Google’da yer alan bilgi ve detaylara göre Google Play Store’un bu yeni özelliğine “Uygulamalarım” menüsü üzerinden erişilebilecek. Paylaşım yapacak olan kullanıcı, uygulamalarım bölümüne girdikten sonra paylaşmak istediği uygulamayı belirleyecek. Bu işlem sonrasında ise diğer kullanıcı, Google Play Store’u açarak paylaşım yapacak telefonun kendisini bulmasını sağlayacak. Tüm bu işlemler esnasında her iki telefonun da birbirine Bluetooth, WiFi yada NFC ile bağlı olması gerekiyor.

Google’ın yaklaştığı iddia edilen bu özellik ile alakalı resmi bir açıklaması bulunmuyor. Ancak bu tarz özelliklerin kullanıcılar tarafından ilgi görmesi bekleniyor. Bakalım Google Play Store’a böyle bir özellik ne zaman gelecek göreceğiz.


Google Finans daha erişilebilir hale geliyorGoogle Finans daha erişilebilir hale geliyor
Google Haritalar, üç yıl aradan sonra geri döndüğü Apple Watch'ta böyle görünüyorGoogle Haritalar, üç yıl aradan sonra geri döndüğü Apple Watch'ta böyle görünüyor

PAYLAŞ