Google Maps çevrim dışı harita indirme işlemi nasıl yapılır? - Haberler - indir.com

Google Maps çevrim dışı harita indirme işlemi nasıl yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-21 08:59:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

En çok kullanılan navigasyon ve harita uygulaması olan Google Haritalar, sahip olduğu özellikler ile en çok tercih edilen uygulamaların başında geliyor. Google’ın başarılı servislerinden birisi olan Google Maps, çevrim dışı kullanıma yönelikte önemli çözümler sunuyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde Google Maps ile çevrimdışı harita nasıl indirilir bu sorunun yanıtını vermeye çalışacağız. Özellikle şehir veya yurtdışında çıkıldığı zaman hayat kurtarıcı olabilen Google Maps, ile aradığınız her yeri kolay bir şekilde bulabiliyorsunuz. Google’ın uygulama ile beraber sunmuş olduğu birçok özelliği buluyor. Yön bulma noktasında artırılmış gerçeklik yeteneğine de sahip olan uygulama ayrıca çevrim dışı harita özelliğine de sahip durumda. İnternetin az olduğu anlarda çevrim dışı harita özelliği sayesinde Google Maps’i kullanmaya devam edebilirsiniz.

Google Maps Çevrimdışı Harita İndirme

Google Trips, Google Maps ile birleşiyorGoogle Trips, Google Maps ile birleşiyor

Yapacağınız bazı ufak ayarlar ile beraber Google Haritalar’ı internetiniz olmasa bile çevrimdışı olarak kullanabilirsiniz. İlk olarak gitmek istediğiniz şehir veya konumu uygulama içerisinden girin. Daha sonra ekranın sol üst bölümünde yer alan arama çubuğunun yanındaki menü tuşuna basın. Burada seçeneklerde yer alan “çevrim dışı haritalar” bölümünü tıklayın. Burada kendi haritanızı seçin seçeneği ile beraber bölge işaretlenecektir. İki parmağınız ile haritada kapsamak istediğiniz alana uzaklaştırın ve görünen bölge çevrimdışı olarak indirilecektir. Bölge seçimi sonrasında ne kadar veri indirileceği de yazarken, alan seçimi sonrasında indir diyerek o bölgenin haritasını indirebilirsiniz.

Aynı işlemin iOS tarafında ise yine araba çubuğunun sol bölümünden menüye erişebilirsiniz.  Diğer yandan bölgenin özelliklerinin bulunduğu paneli yukarı kaydırarak ekranın sağındaki üç nokta bölümünden bölgenin çevrim dışı haritasını indirebilirsiniz. Bu sayede gittiğiniz bölgelerde internet ihtiyacına gerek duymadan harita özelliklerinden dilediğiniz gibi faydalanabilirsiniz. Google Maps güncellemeler ile yeni özellikler kazanmaya devam edecektir.


Google Maps yeni güncellemesi ile çok daha kullanışlı hale gelecekGoogle Maps yeni güncellemesi ile çok daha kullanışlı hale gelecek
Google Maps, iOS kullanıcılarına gizli mod müjdesiGoogle Maps, iOS kullanıcılarına gizli mod müjdesi

PAYLAŞ