Google Maps yeni güncellemesi ile çok daha kullanışlı hale gelecek - Haberler - indir.com

Google Maps yeni güncellemesi ile çok daha kullanışlı hale gelecek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-29 21:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

Google, en çok kullanılan servislerinden biri olan “Google Maps”a sürekli yeni özellikler getiriyor. Kullanıcılarının uygulama deneyimini maksimuma çıkarmayı amaçlayan şirket geçtiğimiz aylarda “Google Maps Ar” özelliğini yayınlayarak, servisi kullanıcılar açısından pek çok yararlı yeniliğe kavuşturmuştu. Bilinen ya da bilinmeyen bir konuma ulaşmayı en kolay hale getiren servis yeni aldığı güncellemeyle kullanıcılara daha gelişmiş bir uygulama deneyimi sunacak. 

Dünyanın en çok kullanılan harita servisleri içerisinde yer alan “Google Maps” kullanıcılarına sunduğu özellikler sayesinde sağlamış olduğu ulaşım deneyimini daha da gelişmiş bir hale getirmeyi hedefliyor. Ulaşım ağını bilmediğiniz noktalara kolayca gidebilmeniz için en uygun yol güzergahını sizin için belirleyen Google Maps, geçtiğimiz aylarda aldığı AR özelliği sayesinde daha verimli bir hale gelmişti. 

Yeni Google Haritalarda İşletmeler Müşterileri ÖdüllendirecekYeni Google Haritalarda İşletmeler Müşterileri Ödüllendirecek

Google Maps gelişiyor 

Google’ın kullanıcılara sunduğu AR özelliği, kullanıcıların kameralarını açarak bir güzergah oluşturabilmesini sağlıyordu. Buda özellikle sürekli kaybolma hissi yaşayan kullanıcılar açısından büyük bir önem taşıyordu. Maps AR özelliği sayesinde yolculuğunuz esnasında telefonunuzun kamerasını açtığınızda kameranın altında bulunan harita bölümü size hangi yöne gitmeniz gerektiği konusunda yardımcı oluyor. Bu güncellemeyle harita uygulamalarında yeni bir devir başlatan Google’ın Maps servisine yeni bir güncelleme daha sunacağı öğrenildi. 

Google Haritalar İçin Hız Limiti Özelliği Geldi

Google Maps servisinden bir yol tarifi aldığınızda, servis size sadece harita üzerinde devam etmeniz gereken yolu değil, aynı zamanda toplu taşıma araçları ve güzergahlarını da sunuyor. Elde edilen son bilgilere göre Google Maps alacağı yeni güncelleme ile birlikte artık Uber ve Lyft gibi uygulamaların ücretlerini de kullanıcılarla paylaşarak güzergahlarını gösterecek. Bunun yanı sıra bisiklet ve scooter kullanıcılarını da es geçmeyen Google, bu araçlar için en uygun rotayı da kullanıcılarla paylaşacak. Hatırlarsanız Google geçtiğimiz ayarlarda sunduğu bir güncellemeyle akıllı bisiklet noktalarını da uygulama içerisine eklemişti. Alternatif olarak Google’ın güzergahınız doğrultusunda yer alan noktaları da önereceği söyleniyor. 

Google Maps yolculuğunuzu eksiksiz hale getirecek 

Google’ın kullanıcılara sunacağı yeni güncelleme kullanıcıların varış noktasında olabildiğince az yürüyerek ulaşmasını hedefliyor. Bisiklet noktalarıyla farklı güzergah alternatiflerinde de bulanacak olan Google, yolculuğunuz esnasında kullandığınız aracı bırakmanıza birkaç dakika kala size yeni bir araç ya da transit yol önerisinde bulunacak. Bunun yanı sıra artık Maps servisi Uber ya da Lytf gibi araçların varış noktanız için hangi rotayı kullanması gerektiği ve bu rotanın maliyenin ne olacağı gibi detayları da sizlere sunacak olması da, kullanıcılara büyük bir avantaj sağlayacak.

Google Maps'e Sade Tasarım ve Yeni Özellikler Geliyor

Google’ın kullanıcılarının yolculuklarını eksiksiz hale getirmek amacıyla yayınlayacağı güncelleme önümüzdeki haftalarda kullanıcılarıyla buluşmaya başlayacak. Şimdilik sadece 30 ülke için söz konusu olan bu güncellemenin Andorid ve iOS cihazlarda aynı anda yayınlanması bekleniyor. 30 ülke içerisinde hangi ülkelerin bulunduğu bilinmemekle birlikte, güncellemeden Türkiye’deki kullanıcıların da yararlanıp yararlanamayacağını öğrenmek için Google’ın güncellemeyi dağıtmasını beklememiz gerekecek. 


İlgili uygulamalar
Google Haritalar, eksiklerini yapay zeka yardımıyla tamamlayacakGoogle Haritalar, eksiklerini yapay zeka yardımıyla tamamlayacak
Google Haritalarda Öğrenilmesi Gereken İpuçları Nelerdir?Google Haritalarda Öğrenilmesi Gereken İpuçları Nelerdir?

PAYLAŞ