Google Maps, iOS kullanıcılarına gizli mod müjdesi - Haberler - indir.com

Google Maps, iOS kullanıcılarına gizli mod müjdesi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-10 14:29:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde dünyasında oldukça faydalı bir özellik kullanıma sunuldu. Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google, Android cihazlarda kullanıma sunma sunmasının ardından iOS tarafından da uzun zamandır beklenen Google Maps özelliğini sonunda kullanıma sundu. Halihazırda oldukça faydalı özellikler ile milyonlarca kullanıcının beğenisini kazanmış olan Google Maps, yenilenen özellikler ile beraber çok daha faydalı bir hal almayı başardı. Google Haritalar ya da Türkiye'de bilinen adı ile Google Maps, Android sürümünün ardından iOS tarafında da Incognite modu ile kullanıcılarına farklı bir kullanım sundu. 

Gizli mod şeklinde çevireceğimiz bu özellik, daha önce de belirttiğimiz üzere uygulama içerisinde yaptığınız işlemlerin kaydını tutmayı bırakıyor. Sın zamanlarda güvenlik, kullanıcılar için her şeyden önemli bir hal aldı. Bu sebeple harekete geçen şirketler mevcut uygulamaların gelişmesi adına güvenlik önlemlerini artırarak ilerleme kat etmeye odaklandı. Artık hem Android hem de iOS platformlarında yer alan Google Maps uygulamasında kullanıma sunulan Incognite özelliği sayesinde uygulama üzerinde yaptığınız adres aramaları yani arama geçmişiniz kayıt altında tutmayacak. Bunun yanı sıra aynı zamanda gittiğiniz konumları da kayıt altında tutmayan bu mod, uygulama içerisinde profil fotoğrafına dokunulduğu anda kolaylıkla tekrar aktif hale getirilebiliyor. 

Google Maps AR navigasyon özelliğini test ediyorGoogle Maps AR navigasyon özelliğini test ediyor

Uygulamanın gizli mod özelliği açıkken aramaları kaydetmediği için gelecek yönelik yapılan özelleştirmeleri de kapalı hale getiren bu mod, genel olarak ihtiyacı olan kullanıcılar için oldukça faydalı bir özellik olarak gözüküyor. Sadece bir kaç saat içerisinde herkesin kullanımına sunulacak olan bu gizli mod özelliği hakkında şunları da dile getirmek gerekiyor. Gizli mod özelliğini, Google Maps üzerinden aktif hale getirdiğinizde yüzde 100 gizli bir kullanım elde etmek pek de mümkün olarak gözükmüyor. Bilindiği üzere mevcut diğer Google servisleri, internet servis sağlayıcıları ve hatta diğer izin verilen uygulamalar halen konumunuzu görmeye devam ediyorlar. 

Google Maps kullanıcılar tarafından oldukça beğeniliyor

Adım adım sürekli gelişmeye yönelik çalışmalara imza atan Google Maps uygulaması, en güncel hali ile dünyadan milyonlarda kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Uygulama pazarında elbette ki rakipsiz olmayan fakat en iyi uygulamalar arasında yer alan Google Maps, şöyle ki sadece Android tarafında 5 milyardan fazla indirilen uygulamalar arasında yer alıyor. 

 


İlgili uygulamalar
Kendinize Özel Harita Oluşturmak İçin Google Maps'i Nasıl Kullanabilirsiniz?Kendinize Özel Harita Oluşturmak İçin Google Maps'i Nasıl Kullanabilirsiniz?
Google Maps bisiklet hizmetlerini de gösterecekGoogle Maps bisiklet hizmetlerini de gösterecek
Google Trips, Google Maps ile birleşiyorGoogle Trips, Google Maps ile birleşiyor

PAYLAŞ