Google Glass uygulaması Play Store’dan kaldırıldı - Haberler - indir.com

Google Glass uygulaması Play Store’dan kaldırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-24 21:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Amerika merkezli şirket tarafından büyük ir heyecanla tanıtılan Google Glass projesi resmi olarak sona ermiş durumda. Play Store’da yer alan MyGlass uygulaması gün itibariyle kaldırıldı.

Şirketin 2013 senesinde etkileyici bir tanıtım videosuyla piyasaya sürdüğü Google Glsass ne yazık ki raflardaki yerini alamamıştı. Google’ın uzun süreli çalımlarının ve denemelerinin ardından iptal edilen proje cephesinde yeni bir gelişme yaşandı. Google’ın kendi ürünlerinin gözlük iççinde çalışması için hazırladığı MyGlsass uygulaması Google Play Store’dan kaldırıldı.

Google Glass 3 Yıl Sonra Güncelleme AldıGoogle Glass 3 Yıl Sonra Güncelleme Aldı

Google’ın bu hamlesi şirketin projeyi tamamen rafa kaldırdığının bir göstergesi olarak kabul edildi. Hatırlarsanız Amerika merkezli şirket Google Glsass uygulamasının kaldırılacağından ilk olarak geçtiğimiz senenin sonlarında bahsetmişti. MyGlass uygulamasının kaldırılması bu açıklamanın bir sonucu oldu. Henüz App Store üzerinden silinmeyen uygulamanın yakında oradan da kaldırılması bekleniyor.

Google Glass Enterprise Edition 2'den Beklenti Büyük

MyGlsass uygulamasının kaldırılması artık Google Glass sahiplerinin YouTube, Hangoust ve Gmail gibi Google servislerinden yararlanamayacakları anlamına gelmekte. Uygulamayı daha önceden cihazlarına indirmiş kullanıcılarda uygulamayı kullanmayı sürdüremeyecek. Google’ın yaptığı açıklamaya göre Google Glass uygulaması olan MyGlass 25 Şubat 2020 tarihi itibariyle cihazlarda kullanılamaz hale gelecek.

Bu adımla birlikte Google büyük bir heyecanla yola çıktığı Google Glass projesinin son parçalarını da tamamen rafa kaldırmış olacak ve Google Glsass projesi şirketin başarısız olduğu projelerle birlikte anılacak. Ancak Google’ın arttırılmış gerçeklik alanındaki yatırımlarına devam etmesi bekleniyor. Bu da şirketin ilerleyen yıllarda daha başarılı bir projeyle geri dönüş yapabileceği kapısını açık bırakıyor.


Yeni Google Glass Versiyonu Satışa ÇıktıYeni Google Glass Versiyonu Satışa Çıktı
Google Glass 2, 2019'da GeliyorGoogle Glass 2, 2019'da Geliyor

PAYLAŞ