Google Glass Enterprise Edition 2'den Beklenti Büyük - Haberler - indir.com

Google Glass Enterprise Edition 2'den Beklenti Büyük

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-30 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknolojinin bizleri getirmiş olduğu noktada, akıllı televizyonlar, evler, saatler ve buna benzer daha bir çok akıllı ürün ile karşı karşıya geliyoruz. Hatta artık alışma aşamasındayız çünkü yeni üretilen akıllı ürünler bizleri eskisi kadar da şaşırtmıyor. Daha önce akıllı gözlükler hakkında çeşitli bilgiler ve ürünler mevcuttu. Sektörde yer alan bu akıllı gözlükler genellikle son tüketici kitlenin dikkatini çekecek düzeyde ürünlerdi, şimdi ise Google tarafından geliştirilmiş çok daha spesifik bir ürün ile karşı karşıyayız. Şöyle ki Google tarafından geliştirilmiş olan bu yeni akıllı gözlükler çok daha spesifik işlerde kullanılacak. Akıllı gözlüklerin geçmişine değinmek gerekirse bu tarz üstün özellikli akıllı gözlükler genellikle Microsoft şirketinden çıkıyordu fakat bu liseye yeni ürünü ile Google'ı da eklemek mümkün oldu. 

Akıllı gözlükler bugüne kadar birçok sektörde tercih edilen ürünler arasında yerini aldı. Farklı sektörlerde çalışan kişilerin güvenlik düzeylerini artırmak ve yapmış oldukları etkinliklerin gelişmesini sağlamak amacıyla bu yeni Google akıllı gözlük teknolojisi, birçok ihtiyaca hizmet edecek şekilde tasarlanmıştır. Şöyle ki Google Glass Enterprise Edition 2 şeklinde adlandırılan bu gözlükler, sektör olarak lojistik üretiminden tutunda eğitime kadar birçok sektörde çalışanların hizmetlerine yardım edecek. 

Google Glass Enterprise Edition 2, Qualcomm ile geliyor

Google’ın akıllı gözlüğü Google Glass Enterprise Edition 2, Qualcomm teknolojisinden faydalanılarak geliştirilmiş olup birçok sektörde kullanıcıların hizmetlerini zenginleştirecek özellikler ile gelmektedir. Adeta dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olarak bilinen Google, söz konusu bu yeni akıllı gözlükleri, Qualcomm'un Snapdragon XR1 program içerikleri ile beraber geliyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda çok çekirdekli işlemci sistemine sahip olma özelliğini taşıyan Google Glass Enterprise Edition 2'nin içerisinde Qualcomm yapay zeka motoru da yer alacak. 

Yukarıda saymış olduğumuz tüm bu teknolojik unsurların bir araya gelmesi ile beraber, Google'ın yeni akıllı gözlüğünde son derece güçlü bir pil ömrü ve bunun yanı sıra çeşitli güç tasarrufu desteğinin yer alması da kullanıcıların hizmetlerinde yanında olacak en önemli unsurlar arasındadır. Google gözlüklerinde bulunan özellikler bununla da bitmiyor, söz konusu ürünlerde grafik işlemcisinin de yer alıyor olması ürünün çok daha spesifik işlerde kullanılmasına sebep olacak. Kullanım alanının, sektörde yer alan akıllı gözlüklerden daha geniş olması Google gözlüklerinin tercih edilmesine neden olacak gibi gözüküyor. Ürünün alan genişliği ve özellikleri şimdiden takipçilerin beğenisini kazanmış olup merakla beklenenler arasında yerini almıştır. 

Google Glass Enterprise Edition 2 adlı Google gözlüklerin şu an için sadece bir kaç sektörde kullanılacağı söz konusudur. Buradan da ürünün ağırlıklı olarak kurumsal müşterilerine hizmet vereceğin, kanısına varabiliriz. Üst düzey teknolojik ürünler konusunda genellikle ilk adımı Microsoft atarken, Google'da artık adından söz ettirmek amacıyla çeşitli çalışmalara imza atıyor. Google Glass Enterprise Edition 2 adlı akıllı gözlük çalışmalarını sonlandırmış olup ürün çok yakın zamanda bir kaç sektörde yaygın olarak kullanılan ürünler arasında yerini alacak ve kullanıcıların hizmetlerini geliştirmelerini sağlayacak. 





PAYLAŞ