Google Glass 3 Yıl Sonra Güncelleme Aldı - Haberler - indir.com

Google Glass 3 Yıl Sonra Güncelleme Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-23 11:30:26
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google'ın büyük umutlar içerisinde geliştirmiş olduğu ve iyi bir atılım beklenen Glass projesi tam anlamıyla bekleneni sunamamış ve proje neredeyse unutulup gitmişti. Google Glass ürünü için son olarak 2014 yılının Eylül ayı içerisinde bir güncelleme yayınlanmış ve sonrasında ise birdaha güncelleme sunulmayacağı düşünülmüştü. Ancak yeni bir gelişme yaşandı ve tam 33 ay sonra ortaya çıkan güncelleme ile Google Glass ürünü yeni bir update aldı diyebiliriz. Glass için uzun bir zaman sonra yayınlanan bu güncelleme ile öne çıkan yeniliklerden birisi olan Bluetooth desteği cihaza getirildi.

Diğer yandan Bluetooth desteği haricinde her güncelleme ile cihazlara getirilen performans iyileştirmeleri ve hata düzeltmeleri Glass ürünü içinde güncelleme paketi içerisinde sunuldu. Gelen Bluetooth desteği sayesinde kullanıcılar artık Glass gözlüklerini Mouse yada klavyeler ile eşleştirebilecekler ve gözlük hakkındaki bu güncelleme oldukça heycanlı bir atılım oldu olarak gözüküyor. Fakat bu noktada güncelleme kaç kişinin bu gözlüğü hala kullandığı sorularını da akıllara getiriyor. Öyle ki Glass gözlüğü tam olarak bir popülariteye ulaşmadığı için bekleneni verememiş ve tam olarak tutmuş bir proje oldu diyemeyiz.

Google tarafından Glass ürünü için 33 ay sonra güncelleme yayınlanma sebebi henüz bilinmiyor. Artırılmış gerçeklik gözlüğü için son iddiaların üzerine gündeme gelmesinden yaklaşık 1.5 yıllık bir zaman geçmiş durumda. Son olarak 2015 yılının son aylarında çıkan haberler ile Google'ın Glass ürününü dayanıklı hale getirmek için üretim yapacağı şirketleri değiştireceği haberleri ortaya çıkmıştı. Yayınlanacak olan son güncellemenin ise bu durum ile alakalı olup olmadığı henüz bilinmiyor. Bakalım Glass bu güncelleme ile kullanıcılara neler sunacak göreceğiz.





PAYLAŞ