Google Glass 2, 2019'da Geliyor - Haberler - indir.com

Google Glass 2, 2019'da Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-19 11:52:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Google’ın ilginç ürünlerinden olan ve ilk defa 2013 yılı ile beraber piyasaya sürülen Google Glass, üzerinde yer alan ekranı ile kullanıcılara bir kişisel asistanlık yapıyordu. Fakat insanları sürekli kayıt altına alan bir kamera gibi gözüken Google Glass bu noktada gizlilik ve güvenlik problemlerinden ötürü ve ayrıca yüksek fiyat etiketiyle de tepki gördü ve bu proje rafa kaldırılmıştı. Ancak yeni ortaya çıkan gelişmelere göre şirket Google Glass’ın 2.nesil bir versiyonunu 2019 ile beraber satışa sunacak. Özellikle giyilebilir teknolojisi kategorisinde dikkat çeken ve başarılı olan Google Glass, kullanıcıların internet ortamında sesli komutlar ile gezmesine ve ekranda istedikleri bilgileri görmesine olanak sağlıyor.

Google Glass 2.Versiyon

Google Play’deki Sahte Bankacılık Uygulaması Kullanıcıları SMiShing ile KandırıyorGoogle Play’deki Sahte Bankacılık Uygulaması Kullanıcıları SMiShing ile Kandırıyor

Geçtiğimiz yıl ile beraber Google Glass Enterprise Edition adlı bir sürüm ile iyileştirmeler ve yenilikler sunulan yenilenmiş bir Google Glass piyasaya sürülmüştü. Ancak yenilenen bu gözlük fiyatı 1500$ fiyat etiketi ile yine dikkat çekmişti. Gelen bilgilere göre ikinci versiyon olarak gözüken ve Google Glass’un üçüncü sürümü olacak olan Google Glass 2 şuan için geliştirilme aşamasında bulunuyor. Bu geliştirilme aşamasından sonrasında cihazın 2019 yılı içinde piyasaya giriş yapması bekleniyor. Ayrıca  Google Glass 2.FCC tarafından onaylanmış durumda.

2018 yılının sonunda piyasaya girmesi mümkün görülmeyen modelin FCC bilgilerine göre 4G bağlantısı bulunmayacak. Ancak yeni Google Glass 2’de Bluetooth ve Wifi gibi bağlantılar yer alacak. Diğer yandan bu yeni model hem kamera hemde batarya noktasında geliştirilmiş bir ürün olacak. İlk versiyonu ile dikkat çeken fakat çeşitli sorunlardan ötürü bir türlü istediği başarıya erişemeyen Google Glass, bakalım ikinci versiyonu ile beraber pazarda ne gibi işler yapacak göreceğiz. Ayrıca gözlüğün yapay zeka özellikleri ile de dikkat çekmesi bekleniyor.


Google Haritalar'a Mesajlaşma Özelliği GeliyorGoogle Haritalar'a Mesajlaşma Özelliği Geliyor
Google, Pixel model telefonlara 'Gece Görüşü' özelliğini getirdi!Google, Pixel model telefonlara 'Gece Görüşü' özelliğini getirdi!

PAYLAŞ