Google fişini çektiği hizmetler arasına bir yenisini daha ekledi - Haberler - indir.com

Google fişini çektiği hizmetler arasına bir yenisini daha ekledi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-07 17:04:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

Google bu zamana kadar birçok alanda yeni uygulamalar sunsa da, bu uygulamalardan bazılarını istediği başarıyı elde edemediğinden dolayı kapatma kararı almıştı. Bu yönde şaşırtıcı bir haberde Google Hangouts’an geldi. Google’ın popüler mesajlaşma uygulaması olan ve şirketin gelişim aşamasına oldukça özen gösterdiği Google Hangouts’un kapatılmasına karar verildi. Hali hazırda ciddi bir kullanıcı sayısına erişen uygulamayla ilgili bugün GSuite Güncellemeleri Blog’unda uygulamanın kapatılma işlemi hakkında detaylı bir şekilde açıklama yapan şirket, Hangouts kullanıcılarının “Hangouts Chat”e geçiş yapmaları gerektiğini de açıkladı.

Google’ın ürün yelpazesi kimi zaman hayli karışık olabiliyor. Öncelikle Hanfouts ve Hangouts Chat’in birbirinden ayrı iki farklı uygulama olduğunun altını çizmekte fayda var. Şirketin kullanıcılara sunduğu bu iki ürün arasındaki tek benzerlik ise isim benzerliği.

Google CameraX için Çinli bir destek daha aldıGoogle CameraX için Çinli bir destek daha aldı

Google Hangouts’u kapatma kararı aldı!

Şirketin “Hangouts Classic”e yakın zamanda bağladığı Hangouts, tüm zamanlar içerisinde Google’ın en çok başarı elde eden popüler mesajlaşma uygulamasıdır. Uygulamanın en önemli özelliklerinden biri hem kurumsal olarak, hem de bireysel kullanıcı odaklı kullanıma son derece uygun olmasıdır. Android cihazlarda bir milyarın üzerinde indirme sayısı bulunan uygulamanın tabanı ise 13 sene öncesine dayanmaktadır. Pazara çıkardığı uygulamaları sürekli geliştiren Google’ın Hangouts servisine Google Talk’ın yeni güncellemesi demek de yanlış olmaz.

Google Trips, Google Maps ile birleşiyor

Hangoust Chat ise şirketin son dönemlerde pazara çıkardığı henüz 10 ay öncesinde tanıtılan bir uygulamadır.  Android cihazlarda 500.000’den fazla yüklemesi bulunan uygulama özel görüşmeler ya da oda konuşmaları şeklinde tasarlanmıştır. Slak üzerinden kullanabileceğiniz servise GSuite hesabıyla giriş yapmak da mümkündür. Ancak bu iki uygulama grup konuşmalarında birlikte çalışabilme özelliğine sahip değildir.

Bugün uygulamalardan sadece birinin faaliyete devam etmesi gerektiği yönünde karar aldığını açıklayan şirket GSuite kullanıcıları için Hangouts Classic’in artık emekli olma vaktinin geldiğini açıkladı. Hangouts Classic ‘ı kullanan kullanıcıları desteklemeye devam edeceğini açıklayan Google, GSuite kullanıcılarının Hangouts Chat’e geçiş yapmaları için zaman tanıyacaklarını dile getirdi. Şirketin uygulamayı kapatmak için uygun gördüğü zaman ise 2020 senesinin ortaları olduğunu da belirtelim.

Hangouts Chat gelişmiş özelliklere sahip olacak

Hangouts Classic ve Hangouts Chat’te kullanıcılarına farklı özellikler sağlayan şirket, kullanıcıların Hangoust Chat uygulamasına geçiş yapması gerektiğini belirterek iki uygulamanın kullanıcı kitlesinin de memnuniyeti adına uygulamanın kısa zamanda geliştirileceğini de belirtti. Şirketin yapmış olduğu açıklamaya göre Nisan ve Eylül ayları arasında Hangoust Chat bazı Classic özelliklerine ve yeni güncellemelere kavuşmuş olacak.

Google Plus İçin Üzücü Karar Alındı

Şirketin açıklamalarını göz önünde bulundurursak Hangoust Chat’in ilerleyen zamanlarda oldukça yetenekli bir uygulama haline geleceğini de söyleyebiliriz. G-mail entegrasyonu geliştirilecek olan uygulama ilerleyen dönemlerde “Google Vovice” desteğine de sahip olacak. Uygulamanın kullanıcı deneyimini arttırmayı hedefleyen şirket ilerleyen dönemlerde Hangouts Chat’in gelişmiş görüntülü görüşme deneyimi sunacağını da açıkladı.

Google’ın sunduğu bu özelliklerle Hanougts’un kapanmasıyla oluşacak boşluğu da kapatmaya çalıştığını söylemek yanlış olmaz. İlerleyen dönemlerde Hangouts Chat uygulaması kullanıcıların oda sohbetlerinde paylaşılan metin v e belgeler için önizleme seçeneğine de sahip olacak.

Hangouts Chat’in henüz Hangouts Classic kadar yeterli olmadığını da göz önünde bulundurursak Google’ın bu kararı neden aldığını da net bir şekilde açıklayamayız. Kullanıcılarına uygulamalar arası geçiş yapmak için bir süre zaman tanıyan Google görünüşe göre Hangouts Chat’in gelişimine oldukça güveniyor.


İlgili uygulamalar
Google Play Pass kullanıma sunulduGoogle Play Pass kullanıma sunuldu
Google Alışveriş'in tasarımı yenilendiGoogle Alışveriş'in tasarımı yenilendi

PAYLAŞ