Google Play Pass kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

Google Play Pass kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-24 13:04:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Amerika Birleşik Devletleri ile kullanıma sunulan Google Play Pass, kişilerin sabit ücret ile yüzlerle oyuna erişmesine imkan tanıyor. İşte Google Play Pass ile ilgili detaylar.

Apple tarafından tanıtımı yapılan Apple Arcade oyun servisi sonrasında karşı atak Google’dan geldi. Google tarafından yapılan açıklamalarda Google Play Pass adı verilen yeni servisin ABD sınırları dahilinde kullanıma sunulduğu belirtildi. İlk 10 gün boyunca ücretsiz bir şekilde yararlanılabilecek özellik, 10 günün ardından aylık 1.99 Dolar ile ücretlendirilecek. 1 yılın ardından ise ücret 4.99 Dolar olacak. Google Play Store ara yüzünde yeni servis için bir takım değişiklikler yapmaya başlayan Google, tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra çok daha geniş bir alanda servisi sunacak.

Google Play Pass nedir? Nasıl kullanılır?Google Play Pass nedir? Nasıl kullanılır?

Google Play Pass özellikleri neler?

Google Play Pass’ın en çok ön plana çıkan özelliği, sabit ücret ile pek çok ücretli oyunun da oynanabilmesi. Üstelik oyunlarda reklam ve oyun içi satın alma sisteminin de olmaması, oyun oynamayı seven kişiler için oldukça cazip bir fırsat yaratıyor. Yurt dışı fiyatları Dolar nedeniyle uygun olsa da aynı imkanlara Türkiye’de yaklaşık 30 TL ile 50 TL arasındaki bir fiyat ile sunulması bekleniyor.

Yapılan tanıtımlara göre 350 oyun ile başlayacak olan uygulama, kısa süre içerisinde daha fazla uygulama ve oyunun sisteme dahil edilmesi bekleniyor. Servisin en cazip yanlarından birisi ise aile sisteminin bulunması. Böylece 5 kişiye kadar aile sistemi dahilinde Google Play Pass kullanmak mevcut.

Google Play Pass sisteminde hangi oyunlar var?

İlk tanıtımlarda bazı oyunlara vurgu yapan Google, normalde yüksek ücretlerle satılan oyunları sistem içerisine dahil etti. Buna göre

Terraria (normalde 4.99 Dolar),

Monument Valley (3.99 Dolar),

Star Wars: Eski Cumhuriyet Şövalyeleri (9.99 Dolar)

LIMBO (4.99 Dolar)

Lichtspeer (3.99 Dolar)

Mini Metro (99 Dolar)

Old Man's Journey (4.99 Dolar)

Bu popüler oyunlara ek olarak Google, fotoğraf düzenleyicileri, hava durumu, günlük tutma uygulamaları ve canlı yayınlar gibi normal, eğlence amaçlı olmayan uygulamaları da sisteme dahil ediyor. Böylece iOS'tan farklılaşıyor.

Google Play Pass'ın İlk Görüntüleri Gözüktü



PAYLAŞ