Google Drive Face ID ve Touch ID desteğine kavuştu! - Haberler - indir.com

Google Drive Face ID ve Touch ID desteğine kavuştu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-05 18:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın başarılı ve sevilen servislerinden olan bulut depolama sistemi Google Drive için bazı yeni özellikler geldi. Söz konusu gerçekleştirilen yenilikler ile beraber iPhone ve iPad cihazları için Face ID ve Touch ID destekleri getirildi. Bu sayede iOS kullanıcılarının servisteki güvenliği artırılmış oldu. Google, hem iOS hem de iPadOS’ta Google Drive için yeni Gizlilik Ekranı adlı özelliğini kullanıma açtı. Bu yeni özellik sayesinde herhangi birisi Google Drive uygulamasını açmaya çalıştığında Face ID yada Touch ID kimlik doğrulaması isteyecek. İnternet kullanıcılarının en önemsedikleri noktalardan birisi güvenli kullanım ilk sırada yer alıyor. Google Drive yeniliği ise kullanıcıların önemli belge ve içeriklerini daha fazla koruma imkanı tanıyor

Google Drive için yeni güvenlik seçenekleri geldi

Gmail, Google Drive ve Google Takvim Outlook’a geliyorGmail, Google Drive ve Google Takvim Outlook’a geliyor

Güncelleme ile beraber ayrıca başka uygulamaya geçip tekrar Google Drive’a dönünce güvenlik seçeneğini aktif olma seçeneğini de yer alıyor. Google Drive’a geri döndüğünüz zaman Face ID yada Touch ID ekranı karşınıza gelecektir. Google Drive’ın yeni Gizlilik Ekranı özelliğinde etkinleştirmiş olduğunuz bazı Google ayarlarından olan Siri işlevleri, dosyalar uygulaması ile paylaşılan dosyalar, fotoğraflar ile paylaşılan fotoğrafların bu güvenlik kapsamında korunmayacağı da belirtiliyor.

Söz konusu bu yeni özellik Google tarafından geçtiğimiz ay duyurulmuştu. Ancak şimdi geniş kapsamlı bir şekilde kullanıma sunuldu. Bir süre önce şifre korumasına da sahip olan uygulama şimdi standart PIN yerine daha güçlü güvenlik önlemi ile daha güvenli bir hal almış oldu. Özellikle dosyalarını daha iyi ve güvenlik bir şekilde saklamak isteyen kullanıcılar için Face ID ve Touch ID seçenekleri tam da bu durum için diyebiliriz. Artık bu yeni güvenlik seçenekleri ile bulut depolama sistemi Google Drive’daki dosyalarınız daha güvende olacaktır.


İlgili uygulamalar
Google Play Store'da 5 milyar indirilmeye ulaşan uygulamalar, son katılan Google Drive!Google Play Store'da 5 milyar indirilmeye ulaşan uygulamalar, son katılan Google Drive!
Google Drive servisinin web uygulaması yayınlandıGoogle Drive servisinin web uygulaması yayınlandı

PAYLAŞ