Google Drive servisinin web uygulaması yayınlandı - Haberler - indir.com

Google Drive servisinin web uygulaması yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-31 13:41:08
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Google  milyonlarca kullanıcı tarafından aktif bir şekilde kullanılan Drive hizmetinin web uygulamasını oluşturdu. Şu an için kısıtlı kullanıcı kitlesi ile buluşturulan web uygulaması, ilerleyen dönemlerde tüm kullanıcıların hizmetine sunulacak. 

İnternet kullanımının hayatımızın her alanına sirayet etmesiyle birlikte, hayatımıza "bulut" olarak isimlendirilen yeni bir teknolojinin girmesi de kaçınılmaz oldu. Bu teknoloji, tüketici kişilerin kendileri için mühim olan dosyaları bir sunucuya aktarmasına ve daha sonra da yine aynı sunucu üzerinden erişmesine imkan veriyor. Yani bulut teknolojileri, özellikle kişisel dosyaların muhafaza edilmesi adına büyük bir yenilik ve katkı sağlıyor.

Google, Apple’ın özel tarayıcısı Safari’de 5 güvenlik açığı buldu!Google, Apple’ın özel tarayıcısı Safari’de 5 güvenlik açığı buldu!

ABD merkezli teknoloji devi Google da kullanıcılarına bulut hizmetini sunan şirketlerden bir tanesi olarak teknoloji dünyasında yerini aldı. Google'ın bulut sistemi "Drive" olarak isimlendiriliyor. Tüketiciler, Google sunucularında muhafaza etmek istedikleri dosyaları bu servise aktararak güvenlik altına alabiliyorlar. Google, şimdi bulut depolama hizmeti için çok önemli bir yeniliğe imza attı ve Drive'ın web uygulamasını oluşturdu. Böylelikle kullanıcılar, daha iyi bir Drive deneyimi yaşayacaklar.

Google Drive

Google'ın Drive hizmeti için sunmuş olduğu bu yeni web uygulaması; Windows, macOS ve Google'ın Chromebooklarında kullanılabiliyor. Uygulamayı internet tarayıcınıza kurarak Drive hizmetinden tıpkı yerel bir uygulama gibi yararlanmaya başlayabiliyorsunuz. Böylelikle sizlere, daha kolay ve temiz bir Drive hizmeti sunuyor. 

Drive uygulama hizmeti, şimdilik sadece kısıtlı sayıda kullanıcıya ulaşabiliyor. Çünkü Drive'ın yeni web uygulaması tam manası ile kullanıma hazır durumda değil. Fakat bir süre sonra Google, bu hizmet adına gereken işlemleri tamamlayacak ve Drive'ın web uygulamasını tüm kullanıcılarına sunacak.

Google Drive'ın web uygulamasını nasıl kullanabilirsiniz?

Google Drive

Google Drive'ın web uygulaması, şimdilik kısıtlı sayıda kullanıcının hizmetine sunulabiliyor. Fakat herkes Google'ın imkan sağladığı şanslı kullanıcılardan olabilir. Eğer bu şansı denemek ve Google Drive'ın web uygulamasının tarafınıza sunulup sunulmadığını öğrenmek isterseniz buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Şayet Google, hesabınız adına Drive hizmetine ait web uygulamasını tarafınıza sunmuş ise bunu adres çubuğunun sonunda bulunacak yuvarlak "+" simgesinden anlayabilirsiniz. Bu simgenin üzerine gelerek tıklamanız durumunda,Google Drive'ın web uygulamasını yükleyebilyorsunuz. Fakat, eğer belirttiğimiz "+" işareti bulunmuyor ise kullanıma kapalı demektir. 

Google Drive

Eğer Google Drive uygulamasını yükleyebilirseniz yukarıdaki gibi bir ekrana sahip olacaksınız. Bu arayüzde dikkat çeken en büyük özellik, adres çubuğunun gizlenmiş bir durumda olması. Ayrıca söz konusu web uygulamasının daha işlevsel ve hızlı olduğu da söylenebilir. 


Google, Safari'de 5 önemli güvenlik açığı bulduGoogle, Safari'de 5 önemli güvenlik açığı buldu

PAYLAŞ