Google Dokümanları daha etkin kullanmanızı sağlayacak 10 eklenti - Haberler - indir.com

Google Dokümanları daha etkin kullanmanızı sağlayacak 10 eklenti

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-06 17:50:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Liste

Basitlik her zaman Google Dokümanların popülerliğinin ardındaki önemli faktörlerden birisi olmuştur. Bugün, Microsoft Word'e özgün bir alternatif olarak görülen Google Dokümanlar, aynı zamanda geleceğin de bulut tabanlı metin işlemcisi olarak kabul ediliyor. Buna rağmen şu an için temel düzeyde olan Google Dokümanlar için yeni özelliklerin ve kullanıcıların işlerini kolaylaştıracak yeniliklerle gelmesi bekleniyor. Şu anda geliştiriciler tarafından geliştirilen özel eklenti ve uygulamalar sayesinde Google Dokümanları mevcut halinden daha iyi ve kullanışlı seviyelere getirebilmek de mümkün. İşte Google Dokümanları daha etkin kullanmanızı sağlayacak 10 eklenti ve özellikleri.

Google Dokümanlara alternatif 4 servis

Google Dokümanlar'a Tablo Düzenleme Desteği Geldi!Google Dokümanlar'a Tablo Düzenleme Desteği Geldi!

1. Translate

Google Dokümanlarda yer alan yabancı metinleri çevirmek istediğinizde yeni bir sekme açarak metinleri kopyala-yapıştır yapmak sürekli yabancı dilde işlem yapan kişiler için oldukça zorlayıcı. Tüm bu işlemlerin yerine ise Translate adında basit bir eklenti yüklemeniz sizi bu büyük dertten kurtarabilir. İngilizce, Fransızca, Almanca, Japonca ve İspanyolca gibi beş ana dil çerçevesinde kişilerin dil sorununu minimuma indiren çeviri eklentisi sadece metnin ya da kelimenin seçilerek ekranda yer alan çevir bölümüne tıklamak.

2. Kaizena

Kaizena Google Classroom entegrasyonu olan okullar için geliştirilen öze bir uzantı. Öğretmenlerin öğrenciler için sesli yorumlar yapmasına imkan tanıyan Kaizena, geçmişteki tüm sesli yorumları da bir akış içerisinde kayıt altına alıyor.

3. ezNotifications

ezNotifications, kritik bir eksikliği gidermesi sayesinde kısa süre içerisinde popülerlik kazandı. Belgede yapılan her düzenleme için periyodik uyarıların ayarlanmasını sağlayarak ezNotifications, her gün belirli bir saatte veya birkaç saatte bir olacak şekilde bildirim alınmasını mümkün kılıyor. Özellikle tek bir dosya üzerinde birden fazla kişinin çalışması halinde ezNotifications oldukça ideal.

4. HelloSign

Eğer doküman imzalama ihtiyacı varsa HelloSign ile bu ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Eklenti ile bir imzayı hızlıca ekleyebilir ve bir tuşa basarak bir belgeye ekleyebilirsiniz. İthal imzaların boyutlandırılabilmesi gibi çeşitli özellikleri bulunan HelloSign, ücretsiz sürümde sadece üç belge üzerinde işlem yapmaya izin veriyor.

5. Doc Tools

Doc Tools, metinlere hükmetmenizi sağlıyor. Seçilen metni büyük veya küçük harfe çevirmek, yazı tipi boyutunu değiştirmek, vurgulamak gibi işlemlerin yapılmasını sağlayan Doc Tools, 13 kısa yol ile ücretsiz bir şekilde sunuluyor.

6. Beter Word Count

Google Dokümanlarda mevcut kelime aracı oldukça temel düzeyde. Eğer kelime sayısında detaylı bir bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız kelime sayısı eklentisini yüklemeniz gerekecektir.

Eklenti kelime sayısını ve belgenin boşluklu ve boşluksuz olarak kaç karakter içerdiğini kolayca gösterir. Üstelik bu bilgiler sürekli olarak yanda yer alan bir panelde yer alır. Böylece yazdığınız bilgileri anlık olarak kolayca görebilirsiniz. Üstelik sadece H1 başlıklarını devre dışı bırakarak kalan kısım hakkında bilgi alabileceğiniz özel seçenekler de sunar.

7. WordPress

Düzenli olarak blog yazan ve Google Dokümanlardaki yayınları panele taşımadan önce yazan bir stratejiniz varsa WordPress uygulaması tam olarak size hitap ediyor. Google Dokümanlar için WordPress uzantısı, taslakları belgelerden (sağdaki bir bölmeden) doğrudan oluşturmanızı sağlıyor. Belgeleri düzenlerken etiket ekleyebilir, kategorilere ayırabilir ve hatta gönderi türünü kolayca yapılandırabilirsiniz.

8. Lucidchart

Çalışmalarına çeşitli istatistiki bilgiler, grafikler eklemek istemeniz halinde Lucidchart size farklı seçenekler sunuyor.

9. Highlight Tool

Türkçeye vurgulama aracı olarak çevrilebilecek Highlight Tool, Google Dokümanlarda onlarca makaleyi ve araştırma materyalini inceleyen kişilere yönelik geliştirildi. Uzantı, vurguladığınız her şeyi kaydetme ve başka bir belgeye aktarma özelliğe sahip. Bu nedenle, farklı renklerle birkaç cümleyi vurgulayabilir ve daha sonra başka amaçlar için ayrı bir dosyada bu notlarınızı toplayabilirsiniz. Eklenti, özellikle büyük bir proje üzerinde çalışıyorsanız tam olarak hayat kurtarıcı olacaktır.

10. Reader

Google Dokümanlardaki metinlerin sesli bir şekilde okunmasını sağlayan Reader, çeşitli dikte ayarları ile seslendirme çalışmalarında da ideal bir çözüm sunuyor. Hintçe gibi bölgesel dilleri dahi destekleyen Reader, bu özelliği ile denemeye değer.

Google, Dokümanlar ve E-Tablolar Mobil Uygulamalarını Yayınladı


Google Dokümanlara alternatif 4 servisGoogle Dokümanlara alternatif 4 servis

Google Dökümanlar ve Tablolara Eklenti Desteği Videosu


PAYLAŞ