Google Dokümanlara alternatif 4 servis - Haberler - indir.com

Google Dokümanlara alternatif 4 servis

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-05 17:08:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Artık bulut sistemlerinde çalışan uygulamalar ve servisler çok daha revaçta. Google dahi yıllardan beri kullanılan Office uygulamalarının bulut sistemleri ile çok daha fazla ilgi görüyor. Peki, son dönemlerde artan kullanıcı sayısı ile dikkat çeken Google Dokümanlar bu alanda tek başına mı? İşte Google Dokümanlara alternatif 4 servis.

1. Microsoft Office Online

Dünyanın en popüler ofis paketi olan Microsoft Office, ücretsiz online versiyonu ile dikkat çekiyor. Microsoft Office uygulamalarının neredeyse tüm türlerini destekleyen Microsoft Office Online, Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Sway ve Outlook kullanımı mümkün hale getiriyor. Office Online, bazı uygulamalarda bulunan eksikliklere rağmen hala Google Dokümanlar için mükemmel bir alternatif.

Google Dokümanlar'a Tablo Düzenleme Desteği Geldi!Google Dokümanlar'a Tablo Düzenleme Desteği Geldi!

2. Zoho Office

Son dönemlerde iyi bir atılım gerçekleştiren Zoho Office, bu konuda ikinci seçenek durumunda. Word'de yapabileceğiniz hemen hemen her şey, Zoho'da da yapılabilir. Ayrıca, posta birleştirme ve elektronik imza desteği gibi gelişmiş seçenekler de Zoho Office tarafından sunuluyor. Zoho, Google Dokümanlar da dahil olmak üzere Web tabanlı uygulamaların en kapsamlı servislerinden birisi olarak son dönemlerde ön plana çıkmaya başladı. Üstelik kullanımı son derece kolay.

Google Drive'dan Doküman Düzenleme Özelliği Kaldırıldı

3. Etherpad

Etherpad'e kaydolmanız gerekmiyor bu durum ise çalışmalara hemen başlama aşamasında Etherpad’i ön plana çıkarıyor. Çok fazla kullanıcıyı destekleyen Etherpad, metinleri gerçek zamanlı olarak düzenleme ve değişiklik yapma imkanı tanıyor üstelik kişiler kenar çubuğunda sohbet edebilir, hangi kullanıcının değişiklik yaptığını vurgular üzerinden görebilir. Etherpad,  daha çok kodlama ve programlama için ortak çalışma alanı olarak kullanıldığı için siz de sadece metin düzenleme için değil, bu tür çalışmalarda da Etherpad’i tercih edebilirsiniz.

4. Dropbox Paper

Açık beta sürümü ile tanıtımı yapınla ve Dropbox Paper adı verilen servis,  sadece Dropbox hesabı açarak kullanılabilir durumda. Ve yeni hizmeti denemenize olanak tanır. Bazı özellikleri ile dikkat çeken Dropbox Paper, kullanıcıların tek ya da ekipçe çalışma yapmasına da imkan sağlıyor. Uzun yıllardan beri depolama alanı olarak da kullanılan Dropbox, yeni servisinde bu deponun daha etkin bir şekilde kullanılmasını sağlıyor. Görüntüleri ekleme ve yönetmek bu servis sayesinde kolaylaşırken Dropbox Paper sadece bunlarla da sınırlı kalmıyor. Benzer şekilde YouTube, Vimeo, Spotify, SoundCloud, Facebook, Twitter ve Google Dokümanları dahi metinlere yerleştirebilmek mümkün.

Bu alternatifler kişilerin kendi iş tarzına yönelik çok daha uygun bir seçim olabilir. Bu nedenle kendi işlerinize yönelik en uygun olanını seçebilirsiniz. 

Google Servisleri Yerine Kullanabileceğiniz 6 Alternatif


Google Dökümanlar ve Tablolara Eklenti Desteği Videosu


PAYLAŞ