Gerçeğe benzeyen maskeler yüz tanıma teknolojisini eğitecek - Haberler - indir.com

Gerçeğe benzeyen maskeler yüz tanıma teknolojisini eğitecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-22 15:14:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Japonya'da Otsu şehrinde kurulan REAL-f Co isimli bir şirket, gerçeğe çok benzeyen, oldukça gerçekçe maskeler üretmeye başladı. 300,00 Yen'e satılan bu maskeler yaklaşık olarak 14 bin 117 Türk Lirası'na denk geliyor.

Gerçeğe benzeyen maskeler yüz tanıma teknolojisini eğitecek

REAL-f Co isimli şirket, o kadar gerçekçi maskeler üretmeye başlamış ki bir kişinin maskesi yapıldığı zaman, maske olduğunu anlamak oldukça zor. Yaklaşık olarak 14 bin 117 Türk Lirası'na satılan bu maskelerin, yüz tanıma teknolojilerini geliştirilmesinde katkısı olacağı da belirtildi. Şirketin kurucusu olan Osamu Kitagawa, iki yılını yüzlerden alınan verileri nasıl 3D maskelere aktarılabileceğini araştırarak geçirmiş. Daha sonrasında geliştirdiği bir yöntem ile 3D yazıcılara gerçeğine çok yakın maskeler üretmeye başlamış. Kitagawa, yıllık olarak 100 tane maske siparişi aldıklarını belirtmiş.

Krysanec: Telefonu Ele Geçiren Maskeli Truva AtıKrysanec: Telefonu Ele Geçiren Maskeli Truva Atı

Yukarıda gördüğünüz gibi her detayı modellemeyi başaran şirket, gözlerdeki damaları dahi maskelere taşıyabilmiş. Ayrıntılara dikkat edildiği zaman gerçeğe ne kadar benzediğini görebiliyoruz. Şimdilerde ise teknoloji şirketleri ile birlikte çalışmalar sürdürmeye başladıklarını belirten Kitagawa, teknoloji şirketlerinin insan yüzündeki ayrıntıları modelleme konusunda nasıl aktarıldığını sormaya başladıklarını anlatmış. Kitagawa, maskelerin çıkış noktasının sebebi olarak tıbbi araştırmalarda kullanmak olduğunu belirtmiş.

Daha sonrasında ise bu işi ticari bir şekilde yaptıkların da verdiği bilgiler arasına ekledi. İsteyen herkes, belirli detayları şirkete ulaştırıp daha sonra ödeme yaparak çok gerçekçe maskelere sahip olabileceğini açıkladı. Bu maskelerin kullanım alanı olarak her ne kadar teknoloji şirketleri kullansa da günlük hayatımızda da kullanılabilir. Örneğin daha öncesinde fotoğraf çekinmiş fakat daha sonrasında yüzü yanan veya yüzünde kusur olan kişiler için tıbbi alanda maskeler veya yüz geliştirilebilir. 

Daha farklı bir sektörden bahsetmek gerekirse film sektörlerinde kullanılabilir. Özellikle bazı filmlerde yüzlerde çizik, yara, yanık gibi birçok farklı durum için bu maskeler kullanılabilir. Daha öncesinde bu durumlar için ya 3D modelleme programları kullanılıyor ya da çok iyi makyaj yapabilen kişilere ihtiyaç duyuluyordu. Fakat bu maskeleri yazıcılardan bastırıp kısa bir süre içerisinde kullanabilirsiniz. Hem çok daha hızlı hem de çok daha ucuz bir ürün olacaktır.


3 Boyutlu Modelleme Uygulaması: 123D Sculpt+ (Video)3 Boyutlu Modelleme Uygulaması: 123D Sculpt+ (Video)
Windows 10 ve HoloLens'e 3B Modelleme Desteği Geliyor!Windows 10 ve HoloLens'e 3B Modelleme Desteği Geliyor!
Careem'den yeni güvenlik özelliği: Çağrı MaskelemeCareem'den yeni güvenlik özelliği: Çağrı Maskeleme

PAYLAŞ