Careem'den yeni güvenlik özelliği: Çağrı Maskeleme - Haberler - indir.com

Careem'den yeni güvenlik özelliği: Çağrı Maskeleme

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-10 15:37:02
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Uygulama

Careem, yeni "çağrı maskeleme" özelliği ile birlikte uygulamasını kullanan kişilerin güvenliği için oluşturduğu uygulamalara bir yenisini daha ekledi. Araç çağırma uygulaması Careem, yeni özelliği ile birlikte kullanıcılarına telefon numaralarını gizli tutarak uygulama üzerinden güvenli bir şekilde araç çağırabilme imkanı sunuyor.

Körfez bölgesinin lider araç çağırma uygulaması konumunda olan Careem, kullanıcıların gizliliği için yepyeni bir güvenlik önlemini daha devreye soktu. Çağrı maskeleme özelliği ile birlikte telefon numaralarını gizleyen kullanıcılar artık rahat bir şekilde araç çağırabilirler. Careem, geçmişte yüz tanıma teknolojisi de  dahil bir  çok güvenlik özelliğine sahipti ve bu yeni özellik sayesinde müşteri güvenliği, gizliliği ve güvenliği için yeni bir katman daha ekliyor.

Yeni eklenen bu özellik, Careem'in vizyonu olan en güvenilir araç çağırma uygulaması olması için yeni bir adım. CIGI-Ipsos Global'in Internet Emniyeti ve Güven 2017 ismi ile birlikte gerçekleştirdiği bir ankete göre, gerçekten de Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da insanların e-ticaret platformlarından uzak durmalarının en temel sebeplerinden birisi de güven eksikliği. Rapor, güven eksikliğinin olduğu bölgelerdeki tüketicilerin %49'unun çevrimiçi bir hizmet veya ürün satın almamasının en önemli nedenlerden biri olduğunu gösteriyor.

Yeni çağrı maskeleme özelliği etkin olduğu zaman, şoför telefonunun ekranında kullanıcının telefon numarasını görmek yerine şifreli bir numara görüyor. Careem kullanıcılarının kişisel verileri bu sayede tamamiyle güvenli olacak ve telefon numaraları şoför tarafından görünmediği için müşteriye karşı herhangi bir taciz söz konusu olmayacak.

Ayrıca Careem'in başka bir güvenlik özelliği olan "Rotayı Paylaş", müşterinin yolculuğu sırasındaki konumu anlık olarak müşterinin seçtiği başka bir kişiyle paylaşılabiliyor ve müşterinin seçtiği kişi müşterinin konumunu anlık olarak takip edebildiği için de gözü arkada kalmıyor.

Careem'in önceliği gizlilik ve güvenlik

Careem'in kurucu ortağı ve CEO'su olan Mudassir Sheikha, "Faaliyet gösterdiğimiz tüm pazarlarda müşterilerimizin gizliliğini ve güvenliğini sağlamak, Careem olarak bir numaralı önceliğimiz" dedi ve sözlerine şöyle devam etti: "Mahremiyetlerinden ödün vermeden hayatlarını kolaylaştıran teknolojileri kullanıcılarımıza sunmak odaklandığımız alanlardan biri olmaya devam edecek. Careem'in binlerce kadının tercih ettiği seyahat yoldaşı haline geldiği belli pazarlara özgü sosyal ve kültürel özellikleri göz önüne alırsak, çağrı maskelemesi gibi özellikler müşterilerin hizmetlerimize olan güven ve itimat düzeyini artıracak ve böylece daha huzurlu seyahat etmelerini sağlayacaktır. Yerli bir marka olarak Careem, faaliyet gösterdiğimiz pazarlara özgü talep ve dinamikleri başkalarına nazaran daha iyi anlıyor. Amacımız yalnızca kullanıcılarımızın ihtiyaç ve arzularına yanıt vermekle kalmayıp, aynı zamanda ve her zaman kültürel değer ve normlara saygılı, yerelleştirilmiş çözümler sunmaktır."

Bu sayede Careem'i kullanan kadın kullanıcılar, artık seyahatları sonrasında şoförler tarafından telefon yoluyla taciz edilemeyecek. Şoförler kadın müşterilerin telefon numaralarına erişemediği için artık kadın kullanıcılar rahatlıkla Careem uygulamasını kullanabilecekler.





PAYLAŞ