Fortnite'ta Oyuncuların Sebepsiz Yere Elenmesine Yol Açan Yeni Ölü Nokta Keşfedildi - Haberler - indir.com

Fortnite'ta Oyuncuların Sebepsiz Yere Elenmesine Yol Açan Yeni Ölü Nokta Keşfedildi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-13 17:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Kısa sürede büyük kitleleri etkisi altına almayı başaran Fortnite oyunu, sık sık bünyesine kattığı yenilikler ile gelişmeye devam ediyor. Oyunda son zamanlarda can sıkıcı olaylar yaşanıyor. Şöyleki oyun haritasında yer alan bazı kör noktalar oyuncuların durduk yere ölmesine sebep oluyordu. Fortnite arenasında oyuncuların sebepsiz yere öldüğü ya da oyun dışı kaldıkları can sıkıcı kör noktalar oyuncuların canını sıkmaya devam ediyor. Oyun bu tarz aksaklıklar sebebiyle kullanıcıların kusursuz bir oyun deneyimi yaşamasının önüne geçiyor. Yeni sezonun gelmesi ile beraber, oyuncuların sebepsiz yere ölmesine neden olan alanlardan biri oyundan silinmişti. Fakat bugünlerde bir yenisi ile daha karşı karşıya geldik. 

Oyun piyasasının en popüler oyunlarından biri olmayı kısa sürede başaran Fortnite oyununda bir takım hataların önüne henüz geçilmiş değildir. Arenada oyuncuların sebepsiz yere ölmesini ve hatta topladıkları ganimetleri düşürmesine neden olan ölü noktaların önüne maalesef henüz geçilmiş değildir. 

Fortnite 9. Sezon Bomba Gibi GeliyorFortnite 9. Sezon Bomba Gibi Geliyor

Ölü noktalar can sıkıyor

Oyun piyasasına girdiği günden bu yana rakiplerini şaşırtacak bir başarı elde eden Fortnite oyunu gerek görsel zenginlikleri gerek oynanış şekli ile oyuncuların uğrak noktalarından biri olmayı başardı. Fakat oyunda yaşanan bir takım can sıkıcı sorunlar oyuncular tarafından eleştiri toplamaya yetti. Oyunun arenasında yer alan ölü nokta şeklinde nitelendirilen bölgeler hatalı alanlar olarak belirlendi. Bu bölgelere gelen oyuncular herhangi bir sebep olmadan ölerek oyun dışı kalıyorlar. Bu da oyuncuları son derece rahatsız eden bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Ölen oyuncuların ganimetleri ise etrafa yayılıyor. 

Diğer oyuncular ise geriye kalan ganimetleri almak için bölgeye geldiklerinde farkında olmadan ölerek onlarda kendi ganimetlerini geri bırakıyorlar. Bu döngü bu şekilde devam ediyor. Yani oyuncular ganimetlerini bırakıyor ve ölüyor. Ölü nokta olarak adlandırılan bu bölümde dağ gibi bir ganimet bulunuyor fakat bu ganimetlere herhangi biri ulaşamıyor. Oyuncuların sebepsiz yere ölmesine neden olan bu ölü noktalar haritanın birçok noktasında yer aldığı düşünülüyor, fakat şu an henüz hepsi keşfedilmiş değildir. Söz konusu bu noktaların ilk günden beri mi yoksa yeni bir güncelleme sonrasında mı olduğu henüz belli değildir. Oyun geliştirici şirketi Epic Games, yaşanan bu sorunlar hakkında henüz kesin bir çözüm bulmuş değildir. 

Fortnite'ın geçtiğimiz sezonunda Tilted Towers bölgesi ölü nokta şeklinde tespit edilmişti. Birçok oyuncu Tilted Towers bölgesine ganimetleri toplamak için bu alana atlayış yapıyorlar fakat burada anında ölüyorlar. Geliştirici şirket bunun farkına vararak sezonun sonunda bu alanı ortadan kaldırdı. Gerçekleşen bir yanardağ ile Tilted Towers bölgesi yıkıldı ve Noe Yilted şeklinde daha da yenilikçi bir hal ile karşımıza çıktı. Buna rağmen ölü noktalar oyun içerisinde halen devam ediyor. Ölü noktala olarak oyuncuları öldüren yapı ise güney doğusundaki bir dağın kenarında yer alıyor. Tepeden aşağı doğru inerek ganimet toplamak isteyen oyuncular bir anda ölüyor ya da oyun dışı kalıyor.


İlgili uygulamalar
Fortnite Yeni Sezonla Birlikte Yeni Bölgeler Getirdi!Fortnite Yeni Sezonla Birlikte Yeni Bölgeler Getirdi!
Fortnite Oyununda FPS Artırmanın YollarıFortnite Oyununda FPS Artırmanın Yolları

PAYLAŞ