Fortnite Oyununda FPS Artırmanın Yolları - Haberler - indir.com

Fortnite Oyununda FPS Artırmanın Yolları

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-13 11:32:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler oyunu Fortnite üzerinde FPS yükseltme işlemleri nasıl yapılır. Fortnite oyununda FPS sorunu ile karşı karşıya geliyorsanız bunu çözmeniz için çeşitli yolları yazımızda derledik. Arkadaşlarınızla beraber eğlenmek amacıyla Fortnite oyununa girdiniz ve sorun mu yaşıyorsunuz? Oyunda FPS değerleriniz sabit değil mi? O halde yazımızın içerikleri bu konu hakkında size yardımcı olacak kaliteye sahiptir. Yazımızda yer alan yöntemleri değerlendirerek bilgisayarınızın performansını yükseltecek ve Fortnite oyununda  yüksek FPS alacaksınız. 

Fortnite oyununda FPS arttırma yöntemleri

Listemizde yer alacak olan yöntemler bilgisayarınızın genel performansını artıracak ve oyunda daha başarılı bir şekilde ilerleme kat etmenizi sağlayacaktır. Fortnite oyununda daha yüksek performanslı bir deneyim yaşamak isterseniz bilgisayarınızın iç temizliğine özen göstermeniz gerekiyor. Bilgisayarın yıllık macun ve bakımlarını gerçekleştirmeniz gerekecektir. Cihazınızın tozlanmamasına dikkat edin. Dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız ve bilgisayarınızın çok fazla ısınmasından şikayet ediyorsanız mutlaka bir soğutucu almanız gerekiyor. Soğutucu, bilgisayarınızın ısı seviyesini düşürecek ve daha fonksiyonel bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır. Bu da elbette ki oyun performansını da artıracaktır. Masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız da kabloların düzenli durduğundan emin olun. Burada da fanların düzenli bir şekilde çalışması için kasa içininde düzenli olduğundan emin olmanız gerekiyor. Aksi halde yine ısınma sorunu ile karşı karşıya kalacaksınız. 

Fortnite 9. Sezon Bomba Gibi GeliyorFortnite 9. Sezon Bomba Gibi Geliyor

Masaüstü bilgisayar kullanıcısı iseniz kablolarınızı düzenli tutun, kasanın içi boğuk olmamalı. Fanların görevini yerini getirebilmesi için kasa içerisindeki düzen kusursuz olmak zorundadır. Aksi durumlarda fanlar tam performans veremeyecek ve ısınma problemi ile karşı karşıya kalacaksınız. Isınma problemi yaşadığınız anda da bilgisayarınız tam performans çalışamayacak ve Fortnite FPS değerinizde düşüş olacaktır.

Windows ayarlarını yapın

Bilgisayarınızda oyun oynamak istiyorsanız işletim sistemini güncel tutmaya özen göstermeniz gerekiyor. Windows'un güncellemelerini ve yükseltmelerini atlamadan değerlendirmeyi unutmamak gerekiyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda oyun ve driver faktörlerini güncel tutmaya önem gösterin. Bunun için Driver Booster adlı programdan yardım alabilirsiniz. Bu uygulama otomatik olarak güncellenmiş olan ve tüm driverları tespit eder ve günceller. 

Oyun oynamak için dizüstü bilgisayar tercih ediyorsanız bilgisayarınız şarja takılıyken oynayın ve mutlaka yüksek performansın seçili olduğundan emin olun. Bununla beraber başlangıç programlarını mutlaka kapatarak işlemlerinize devam edin. Bilgisayarınızı yüksek performans için ayarlamak isterseniz Bilgisayarım - Özellikler - Gelişmiş-Sistem Ayarları - Performans - Ayarlar - Görsel Efektler - En İyi Performans için ayarla şeklinde adımları takip ederek oyun performansınızı artırabilirsiniz. 

Fortnite Nvidia ekran kartı ayarları

Oyun performansınızın yüksek olmasını istiyorsanız kesinlikle Drive'ı güncel tutmanız gerekiyor. Nvidia kontrol panelini açtığınız anda aşağıda yer alacak olan adımları takip ederek işlemlerinizi gerçekleştireceksiniz. 

- PhysX ayarlarının bulunduğu bölüme geçin ve işlemci tercihinizi kendiniz yapın. 

- 3D ayarları, görüntü, ibreyi performansın sonuna getirerek işlemlerinize devam edin. 

- İşlemlerinize 3D ayarları, 3D ayarların yönetilmesi ve ardından program ayarları bölümüne geçerek Fortnite'ı tercih etmeniz gerekiyor daha sonra ise performans gücüne dayalı bir şekilde optimizasyon yaparak işlemlerinize devam edin. 

- 3D ayarları, 3D ayarların yönetilmesi, genel ayarlar seçeneğinde yer alan aşağıdaki adımları takip edin. 

- Birden çok ekran: Tek ekran performans modu

- Doku süzme – kalite: Yüksek performans

- Eşyönsüz süzme optimizasyonu: Açık

- Negatif LOD tercihi: Açık

- Kenar Yumuşatma – FXAA: Kapalı

- Kenar Yumuşatma – Mod: Kapalı

- Trilineer Optimizasyon: Kapalı

- Düşey Senkronizasyon: Kapalı

- Eşyönsüz Süzme: Kapalı

- Güçlendirici Ön Belleği: Kapalı

- Güç Yönetimi Modu: Maksimum Performans

- Üçlü Arama Önbellekleme: Kapalı


İlgili uygulamalar
Fortnite Yeni Sezonla Birlikte Yeni Bölgeler Getirdi!Fortnite Yeni Sezonla Birlikte Yeni Bölgeler Getirdi!

PAYLAŞ