Facebook'un Pinterest benzeri uygulaması Hobbi yayınlandı! - Haberler - indir.com

Facebook'un Pinterest benzeri uygulaması Hobbi yayınlandı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-26 11:29:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Sosyal medya devi Facebook “Hobbi” isimli yeni uygulamasını indirmeye sundu. Kullanıcıların yaratıcı fikirleri keşfetmesine yardımcı olacak fotoğraflar içeren yeni platformu “Pinterest”le büyük bir benzerliğe sahip.

Whatsapp ve Instagram gibi dünyanın en çok tercih edilen uygulamalarına ev sahipliği yapan Facebook sosyal medyadaki baskın konumu korumak istiyor. Bu yönde önemli adımlar atan şirket Instagram’a kazandırdığı özelliklerle Snapchat’e büyük bir darbe vurmuştu. Bugün yeni uygulamasını yayınlayan şirketin aynı hamleyi Pinterest içinde yapmayı planladığı düşünülüyor.

Google ve Facebook hesaplarını çalmaya odaklanan tehilkeli 9 Android uygulaması!Google ve Facebook hesaplarını çalmaya odaklanan tehilkeli 9 Android uygulaması!

Geçtiğimiz yaz aylarında Facebook’un “New Post Experimentation” ekibi tarafından tasarlanmaya başlanan Hobbi uygulaması bugün sessiz sedasız bir şekilde iOS işletim sistemi için yayınlandı. App Store’da açıklama bölümünde yer alan bilgilere göre yeni uygulama zanaat, yemek, dekorasyon, fitness gibi birçok kategoriye sahip olan kullanıcıların yeni fikirleri keşfederek, kendi projelerini fotoğraflandırıp paylaşım yapabileceği bir platform.

Facebook’un Hobbi’sinin kaderi ne olacak?

Henüz ülkemizde kullanıma sunulmayan Hobbi, yaratıcılık denince akla ilk gelen uygulamalardan Pinterest’e büyük bir benzerliğe sahip. ancak yine de Facebook’un Hobbi’sinin Pinterest’le boy ölçüşebilmek için önünde uzun bir yol olduğu düşünülüyor. Çünkü geçmişte "New Post Experimentation" ekibinin elinden Whale, Bump ve Aux adında üç farklı uygulama yayınlanmış ancak bu uygulamalardan hiçbiri kayda değer bir başarı sağlayamamıştı. Bu nedenle Hobbi’nin de diğer üç uygulamayla aynı kaderi paylaşmasının oldukça mümkün olduğu düşünülüyor.

Facebook'tan Tiktok'a Rakip Lasso Uygulaması Geliyor

Gün itibariyle Kolombiya, Amerika Birleşik Devletleri, İspanya, Belçika ve Ukrayna’da kullanıma sunulan Hobbi uygulaması henüz sadece iOS platformu için yayınlanmış bulunuyor. iOS 11.0 ve üzeri sürümlerde çalışabilen uygulamanın iPad, iPhone ve iPod touch ile uyumlu olduğu açıklandı. Uygulama konusunda nasıl bir strateji izleyeceği henüz belirsiz olan şirketin daha önce yapmış olduğu açıklamalar "New Post Experimentation" ekibi tarafından geliştirilen uygulamaların daha çok deneysel olduğu ve yararlı olmadıkları noktada kaldırılabilecekleri yönündeydi. Ancak Hobbi’nin nasıl bir kaderi olacağını zaman belirleyecek gibi duruyor. Android sürümü için geliştirmelerin hala devam ettiği bilinen Hobbi uygulamasının ilerleyen dönemlerde global pazarda indirilmeye sunulması beklenense de, ne zaman dünyaya açılacağı ya da açılıp açılmayacağı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.


İlgili uygulamalar
Facebook, Windows 10 uygulamasının fişini çekmeye hazırlanıyor.Facebook, Windows 10 uygulamasının fişini çekmeye hazırlanıyor.
Facebook Gaming, yayın denetimi aracını duyurduFacebook Gaming, yayın denetimi aracını duyurdu

PAYLAŞ