Facebook Kullanıcı Adı Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Facebook Kullanıcı Adı Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-04 12:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Dünyanın her bölgesinde kullanılan Facebook, her geçen gün farklı alanlarda yeni özellikler sunarak kullanıcılarına kusursuz bir kullanım sunuyor. Facebook isminiz ve kullanıcı adınız üzerinde değişiklik yapmak isterseniz bunu yapmak hem mümkün hem de çok kolaydır. Yazımızdan Facebook üzerinden kullanıcı adını değiştirme adımlarını bir bir belirteceğiz. Facebook kullanıcı adını değiştirmek isterseniz yazımızı kendinize referans alabilirsiniz. 

Facebook kullanıcı adı değiştirme işlemi

Facebook profil sayfanıza daha kolay bir şekilde erişim sağlamak isterseniz, uzun profil adreslerinden kurtulmanın zamanı geldi. Kendi tercihleriniz doğrultusunda Facebook kullanıcı adını değiştirebilir ve çok daha akılda kalıcı ve kullanışlı bir isim belirleyebilirsiniz. Facebook kullanıcı adı değiştirmek için;

Milletvekilleri, Facebook Libra'ya savaş açtıMilletvekilleri, Facebook Libra'ya savaş açtı

- Ayarlar - Genel Hesap Ayarları adımlarını takip ederek işlemlerinize başlayın.

- Ardından Kullanıcı Adı bölümünün hemen yan kısmında yer alan Düzenle butonuna tıklayın ve karşınıza çıkan kutuya istediğiniz adı yazın.

- Son olarak ise Değişiklikleri Kaydet butonuna tıklayın ve ardından ise Facebook şifrenizi girin ve işlemlerinizi tamamlamış olun. 

Facebook kullanıcı adını değiştirdiğiniz taktirde kendinize çok büyük bir kolaylık sağlamış olacaksınız. Öncelikle çok daha kolay erişim sağlayacak ve kullanıcı adınızı unutmadan hızlı bir kullanım elde edeceksiniz. 

Facebook'ta isim değiştirme nasıl yapılır?

Facebook hesabını ilk kez açarken belirlemiş olduğunuz ad ve soyadınızda değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Bu konu ile ilgili elbette ki Facebook'un bir takım kısıtlamaları vardır. Bu kısıtlamaları dikkate alarak bir değişiklik yaptığınız taktirde yapmış olduğunuz isim değişikliği anında gerçekleşecek. Facebook hesabınızda isim değişikliği yapmak için;

- Ayarlar ve Genel Ayarlar adımlarını takip edin.

- Ad kısmının sağ tarafında yer alan Düzenle butonuna tıklayın. 

- Daha sonra ise üst kısımda yer alan kutuya adınızı, alt kısma ise, varsa ikinci adınızı yazıp son kutucuğa da soyadınızı yazdıktan sonra da Değişiklikleri Gözden Geçir butonuna tıklayın. Profil kısmında adınızın nasıl görüneceğini yani ad-soyad veya soyad-ad şeklinde seçim yaptıktan sonra Facebook şifrenizi girerek Değişiklikleri Kaydet butonuna tıklayın. 

İsim değiştirme kısıtlamaları nelerdir?

Dünyaca ünlü sosyal medya Facebook, her yaştan kullanıcının tercih ettiği bir platformdur. Her geçen gün birbirinden farklı güncellemeler ile yenilenen Facebook üzerinde isim değiştirme yapma durumunda çeşitli kısıtlamalar mevcuttur. Bu kısıtlamalara dikkat ederek Facebook isim değiştirme işlemleri yapabilirsiniz. Söz konusu bu kısıtlamalar şu şekildedir;

- Seçim yapacağınız isimde sembol, sayı, büyük harfler, noktalama işaretleri olmamalıdır.

- Birden fazla dilden karakter seçimi yapmamış olmanız gerekiyor.

- Unvan kısmını eklememelisiniz.

- Saldırgan ve müstehcen sözcükler kullanmaktan kaçınmış olmanız gerekiyor.

- İsminiz yerine sözcükler ve ifadeler yazmamalısınız.

- 60 gün boyunca tekrar değişiklik yapamazsınız.

Bu kısıtlamaları göz önünde bulundurarak bir isim seçimi yapmış olmanız gerekiyor. Aksi halde seçtiğiniz isim kabul görülmeyecek ve uyarı ile karşılaşacaksınız. Bu durum karşısında ise farklı bir isim seçimi yapmanız gerekecek. Zaman kaybı yaşamamak adına  kısıtlamaları okuyarak doğru seçimi yaptığınızdan emin olun. 


İlgili uygulamalar
Facebook, Almanya'dan 2 milyon euro ceza aldıFacebook, Almanya'dan 2 milyon euro ceza aldı
Whatsapp, Instagram ve Facebook ÇöktüWhatsapp, Instagram ve Facebook Çöktü
Libra için Facebook'a gerek olmayacakLibra için Facebook'a gerek olmayacak

PAYLAŞ