Milletvekilleri, Facebook Libra'ya savaş açtı - Haberler - indir.com

Milletvekilleri, Facebook Libra'ya savaş açtı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-04 10:02:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Sosyal Medya

ABD’deki demokratlar Facebook libra üzerinde bir çağrı uyarısında bulundu. ABD milletvekilleri, yeni kripto para biriminin küresel finans sistemine getirebileceği olası risklerin araştırma aşamasında olunduğunun, bu sebepten ötürü de Libra ve Calibra uygulamalarının çalışmalarının durdurulması gerektiğini savundu.

Kısa bir süre önce kripto para dünyasına giriş yapan Facebook Libra, bu sayede Facebook’un yalnızca bir sosyal medya platformu olmadığını gösteriyor. Öte yandan Facebook, dijital cüzdanı olan Calibra’yıda kullanıcılarına tanıtmıştı. Bütün ülkelerin dikkatini çeken bu girişimin arkasından pek çok kişi bu konu üzerine kendi fikrini söylemeye başladı. Son olarak ise ABD’deki demokratlar Facebook libra üzerinde bir çağrı uyarısında bulundu. ABD milletvekilleri, yeni kripto para biriminin küresel finans sistemine getirebileceği olası risklerin araştırma aşamasında olunduğunun, bu sebepten ötürü de Libra ve Calibra uygulamalarının çalışmalarının durdurulması gerektiğini savundu.

Dolandırıcıların Yeni Taktiği Facebook LibraDolandırıcıların Yeni Taktiği Facebook Libra

“Ortaya çıkacak olan güvenlik açıklarının kötü niyetli kişiler tarafından art niyetli bir şekilde kullanılabilir.”

Bir hayli popüler olan Facebook’un kripto parası olan Libra, para dünyasına tanıtımı yakın bir zaman önce yapıldı. Hemen arkasından ise Facebook Libra hakkında çok fazla kişiden, çok fazla açıklama geldi. Mali Hizmetler Komitesi Başkanı Maxine Waters, yeni Facebook projesinin açıklanmasının hemen arkasından Facebook’un CEO’su olan Mark Zuckerberg’e, Calibra’nın CEO’su olan David Marcus’a ve son olarak söz konusu olan projenin operasyon direktörü Sheryl Sandberg’e bir mektup gönderdi. Maxine Waters’ın mektubu Mali Hizmetler alt komite liderleri tarafınca imzalandığını da sizlere dipnot düşelim. Waters söz konusu olan mektubunda Facebook Libra gibi ürün ve hizmetlerin uygunsuz bir şekilde düzenlenmiş olabileceğine dikkat çekti. Öte yandan Waters, hizmetlerin yetersiz denetimden geçerek gözden kaçmış olma ihtimalinin olabileceğine değindi. Böyle bir şeyin gerçekleşmesi sonucunda ise ABD’yi ve küresel finansal istikrarı tehlike altına alacağının altını çizen Waters, “Ortaya çıkacak olan güvenlik açıklarının kötü niyetli kişiler tarafından art niyetli bir şekilde kullanılabilir.” dedi.

Facebook Libra hakkında yalnızca bürokratlar tedirgin değil

Facebook’un dünya nüfusunun 4/1 oranında fazlasına sahip olduğunu bu yüzden gerekli risk incelemeleri tamamlanana kadar planların derhal indirmeleri gerektiği vurgulanan mektupta, Maxine Waters’ın açık bir şekilde şu an için buna gerek olmadığını ifade ediyor. Öte yandan söz konusu olan bu projeye bu denli şüphe içerisinde yaklaşan yalnızca bürokratlar değil elbette. Senato Bankacılık Komitesi Başkanı Mike Crapo ise 16 Temmuz tarihinde David Marcus ile masaya oturmuştu.Mike Crapo, David Marcos’a yeni kripto para birimi ve dijital cüzdan ile ilgili gizlilik endişelerini dile getirmişti. Tüm bu tepkilerin üzerine sessizliğini bozan Facebook yetkilileri, konu ile ilgili olarak gerekli açıklamaları yaptılar. Konuya ilişkin olarak Facebook sözcüsü, süreçdevam ederken milletvkilleri ile beraber çalışacaklarının altını çizerken, öte yandan Mali Hizmetler Komitesi’nden gelecek olan soruları yanıtlamak adına hazır beklediklerini ifade etti.

 

 


Facebook Libra, Binance'de Listelenecek mi?Facebook Libra, Binance'de Listelenecek mi?

PAYLAŞ