Libra için Facebook'a gerek olmayacak - Haberler - indir.com

Libra için Facebook'a gerek olmayacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-04 14:05:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Bildiğiniz üzere Facebook uzun bir süredir kendi kripto parasını piyasaya sürebilmek için ciddi bir uğraş veriyor. Son dönemlerde hızlanan bu adımlar ise zaman zaman farklı tartışma konularına neden olabiliyor. Bir süredir gündemin en çok konuşulan konularından biri olan Libra için, Facebook Blockchain departmanı başkanı David Marcus, bir açıklama yaptı. Marcus Libara’dan yararlanmak için kullanıcıların Facebook’a güvenmelerine gerek olmadığını vurguladı. 

Bildiğiniz üzere Facebook’un Haziran ayında dünyaya tanıttığı Libra, birçok kurumsal şirketten ve yasa savunucularından yoğun eleştiriler almıştı. Libra’nın birden fazla para birimine bağlı olarak 2020 senesinde, piyasaya sürüleceği ve bu para biriminin kontrolünde Visa, Mastercard, Uber ve PayPal gibi büyük şirketlerin olacağı açıklanmıştı. Şirket bunun yanı sıra Libra para birimine özel olarak Calibra adını verdiği dijital bir cüzdanı da kullanıcılarına duyurmuştu. 

Facebook'un Kripto Parası Libra DuyurulduFacebook'un Kripto Parası Libra Duyuruldu

Milletvekilleri, Facebook Libra'ya savaş açtı

Ancak Libra ile ilgili olarak, içlerinde İngiltere Merkez Bankası Başkasını Mark Carney’inde bulunduğu, ve Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, Libra’nın piyasaya sürülmden, öncesinde dikkatli bir şekilde incelenmesi gerektiği hakkında bir takım uyarılarda bulunmuştu. 

Libra’nın İncelenmesi Gerekiyor 

Libra Finansal Sistemi Değiştirecek

Konu ile ilgili olarak salı günü, Amerika Birleşik Devletleri Meclisi Mali Hizmetler Komisyonu Başkanı Maxine Waters, Facebook’a mektup göndererek, Libra’nın olası risklerinin değerlendirilebilmesi adına şirketin operasyonlarını durdurması için bir çağrıda bulundu. 

Facebook’un dünyanın en çok kullanılan sosyal ağı olduğu göz önünde bulundurularak, Kongre’nin mevcut ve olası sorunlara karşı risk değerlendirmesi yapması için Facebook’un Libra uygulama planlarını bir süreliğine durdurması gerektiğine karar verildi. Bunun yanı sıra Libra’nın ve diğer kripto para birimlerinin küresel finansal sistemi riske atabileceği konusunda da bir uyarı yapılı. 

Libra Facebook Kontrolünde Olmayacak 

Facebook Libra, Binance'de Listelenecek mi?

Bu durum karşısında ise, mektuba yanıtı olarak David Marcus, çarşamba günü bir blog yazısı paylaşarak, Libra para biriminin kontrolünün Facebook’ta olmayacağının altını çizdi. Facebook’un Libra para alanında yüzlerce üyeden biri olduğunu hatırlatan Marcus, şirketin para birimini yönetmeyeceğini bu nedenle Libra’yı kullanmak için de Facebook’a güven duyulmasına gerek olmadığını vurguladı. Buna ek olarak da, Calibra’nın Libra için üretilen cüzdanlardan sadece biri olduğuna ve şirketlerin Calibra üzerinden finansal veri almayacağını açıklayan Marcus, çalışmaların durması konusunda herhangi bir onay belirtmedi. 

Facebook şirketinden yapılan açıklamalara göre, Amerika Birleşik Devletleri Senatosu Bankacılık Komitesi ve Mali Hizmetler Komisyonu’nun düzenleyeceği 16 ve 17 Temmuz’da ki, duruşmalara David Marcus’un da katılım göstereceği açıklandı. 


İlgili uygulamalar
Libra Coin Hakkında Bilmeniz Gereken 5 BilgiLibra Coin Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Bilgi
Facebook Calibra Logosu Çalıntı ÇıktıFacebook Calibra Logosu Çalıntı Çıktı

PAYLAŞ