Facebook için arama geçmişi silme özelliği geliyor - Haberler - indir.com

Facebook için arama geçmişi silme özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-22 15:58:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Teknoloji

Sosyal medyanın popüler ismi Facebook'un uzun zamandır konuşulan kullanıcılara verilerini kontrol etme hakkı verme "Geçmişi sil" özelliğini devreye sokacak. Aynı zamanda kullanıcıların verileri baz alınarak yapılan 'hedefli' dışında da reklam görebilecek. 

Facebook'a 'geçmişi sil' özelliği geliyor

Çıkan haberlere göre Facebook'un ekleyeceği bölümde kullanıcılarına, şirketin Facebook dışındaki sitelerde hangi eylemlerini yaptığını izleme imkanı sunacak. Fakat isteyenler takip etme özelliğini devre dışı bırakarak, Facebook'un kendilerini Facebook dışında takip ederek hedefli reklam göndermesini engelleyebilecek. Facebook'un bu yeni özelliği sayesinde kullanıcının sayfada göreceği reklam sayısında önemli bir azalmayacağı düşünülüyor. Yeni sistemde kullanıcıların takip etme özelliğini kapatmak isteğinde ise kendi ilgi alanlarının dışında daha fazla reklamla karşılaşabileceği tahmin ediliyor.

Huawei Facebook Libra'ya meydan okuyorHuawei Facebook Libra'ya meydan okuyor

Bundan sonra sadece kullanıcılara Facebook dışı etkinliklerini kendi profillerinde görmemelerini sağlayacak. Şirketin yapmış olduğu açıklamada şirketlerin, özel olarak hangi kişilerin kendi reklamlarına girip girmediğini bilmeyeceğini sadece bilinmeyen bir kişinin reklama tıkladığı anda öğrenmesinin mümkün olduğunu söyledi. Bu sayede şirketlerin reklamlarının performansını ölçebileceklerini açıkladı.

Bu özellik ilk önce Güney Kore, İrlanda ve İspanya'da kullanıma sunulacak. Yeni özelliğin  ABD de dahil olmak üzere dünyada ne  zaman yayınlanacağı henüz bilinmiyor.


Facebook sahte Suudi hesaplara savaş açtıFacebook sahte Suudi hesaplara savaş açtı
Facebook 51.bölge istilası etkinliğini kaldırdıFacebook 51.bölge istilası etkinliğini kaldırdı

PAYLAŞ