Facebook 51.bölge istilası etkinliğini kaldırdı - Haberler - indir.com

Facebook 51.bölge istilası etkinliğini kaldırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-06 11:09:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

“51.Bölge’yi basalım, hepimizi birden durduramazlar” şeklinde bir açıklamaya sahip olan Facebook etkinliği, oluşturulduğu günden beri yaklaşık iki milyonluk bir katılım sayısına erişerek dünyada ses getiren bir hamle olmuştu. Özellikle 51.bölge hakkında uzaylıların araştırıldığı iddia edilirken, bu içeriği en ince ayrıntısına kadar merak edenler bu etkinliğe dahil oldular. Ancak yaşanan son gelişme ile beraber Facebook tarafından söz konusu bu oluşum kapatıldı. Geçtiğimiz haftalarda oluşturulan bu söz konusu 51.bölge etkinliği kısa sürede yoğun bir ilgi görmüş ve 2 milyon kişi tarafından katılım sağlanacağı ifade edilmişti. ABD’nin hava kuvvetlerine ait olan ve Nevada bölgesinde bulunan bu üs, uzaylı teknolojilerine sahip olması ile beraber uzaylı deneylerinin yapıldığı iddia edilen bir bölge olarak biliniyor.

Facebook 51.Bölge Etkinliği Kapatıldı

Facebook'da Kod Gelmiyor Sorununu Ortadan KaldırmakFacebook'da Kod Gelmiyor Sorununu Ortadan Kaldırmak

Katılım sayısı bir milyon seviyesini geçtiği zaman ABD Hava Kuvvetleri tarafından bölgeye girilmesi durumunda gerekeni yaparak gelenleri vazgeçireceklerini ifade etmişti. Bu etkinlik durumunun asılsız ve şakadan ibaret olduğu düşünülse de, etkinliğe ünlü katılımcıların dahil olması ile beraber katılım ve büyüme daha da hızlandı ve sayı iki milyonu aştı. 20 Eylül’de gerçekleşmesi beklenen bu etkinlik için alanın yakınında olan tüm otellerin hepsi dolu seviyesine erişti. Facebook ise son yaptığı hamle ile olaya müdahale etmiş oldu. “Topluluk kuralları ihlali” gerekçesi ile Facebook sayfayı ve etkinliği tamamen kapatmış oldu.

İlk olarak şaka amaçlı kurulan bu etkinlik daha sonra ciddi bir etkinliğe dönüştü. Bu noktada Roberts, "Ben insanları 51. Bölge'den uzaklaştırmaya çalışırken Facebook'un yaptığı şey çok düşüncesizce. Dahası, tüm kitlemi kaybettim" sözlerini dile getirdi. Facebook üzerinden etkinlik kaldırılmış olmuşken, bölgeye hala katılımın gerçekleşmesi bekleniyor. Etkinliğin sadece mizah amaçlı kurulduğu ancak gelişen yüksek katılım ile işlerin değiştiği gözüküyor.


Huawei Facebook Libra'ya meydan okuyorHuawei Facebook Libra'ya meydan okuyor
Facebook sahte Suudi hesaplara savaş açtıFacebook sahte Suudi hesaplara savaş açtı

PAYLAŞ