Huawei Facebook Libra'ya meydan okuyor - Haberler - indir.com

Huawei Facebook Libra'ya meydan okuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-29 17:03:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Facebook geçtiğimiz aylarda duyurduğu Libra ile ilgili çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Facebook kripto para için güçlü isimlerle iş birliği yaparak kripto para pazarına iddialı bir şekilde girmeye hazırlanırken, Huawei’nin kurucusu ve CEO’su olan Ren Zhengfei, Facebook’un geliştirdiği kripto paranın, ülkelerin ödeme sistemlerini değiştireceği konusunda endişelenilmemesi gerektiğini açıkladı. 

Ülkelerin kendilerini internet şirketleriyle kıyaslamamaları gerektiğini, internet şirketlerine kıyasla ülkelerin daha büyük bir güce sahip olduğunun altını çizen Ren Zhenfei, Çin’in de kendi kripto parasını çıkararak Libra’ya rakip olabileceğini söyledi. Bildiğiniz üzere Çin, Facebook’u 2009 senesinde yasaklamıştı. Ancak Çin bu kararı aldığında sosyal medya devi olan Facebook’un dünyanın en popüler para birimi olacak olan kripto para alanında çalışmalar yürütmeleri yönünde de bir beklentisi yoktu. 

Libra için Facebook'a gerek olmayacakLibra için Facebook'a gerek olmayacak

Ancak Facebook’un bu adımının dünya ülkelerinde büyümesinin yavaşladığından dolayı olduğu iddia ediliyor. Eski popülerliğini yeniden kazanmaya çalışan Facebook, tüm kullanıcıların kullanabileceği fikirleri öne sürüyor. 

Devletler internet şirketlerinden daha güçlü 

Libra'nın Duyurulmasıyla Bitcoin Uçuşa Geçti

Ülkelerin genelinde Facebook’un a-pazara süreceği Libra paranın endişe yaratması ise birçok kişiyi oldukça şaşırttı. Çin’de bile Libra şimdiden, Alipay ve WeChat gibi ödeme sistemleri bulunan uygulamalar için tehdit oluşturduğu yönünde bir endişe hakim. Hatta Facebook geçtiğimiz hafta Çin’in sosyal medyası gibi görülen Weibo üzerinde en çok aranan kelimelerde ikinci sırada yer alıyordu. 

Konuyla ilgili olarak Çin halk bankası da bir açıklama yaparak, insanların bu konuda endişelenmesine gerek olmadığını dile getirdi. “Çin Halk Bankası Araştırma Müdürü” Wang Xin, Facebook şirketinin geliştirmekte olduğu kripto para hakkında iğnelemelerde bulunarak, merkez bankasının yeni küresel para birimi olma yolunda giden kripto parayı yakından inceleyeceklerini dile getirerek, Çin’in kendi dijital para birimini pazara sürme çalışmalarının da hızlandığını açıkladı. 


İngiltere'den Librayı inceleme talebi geldiİngiltere'den Librayı inceleme talebi geldi
Facebook'un Libra dolandırıcılarıyla başı dertteFacebook'un Libra dolandırıcılarıyla başı dertte

PAYLAŞ