Facebook sahte Suudi hesaplara savaş açtı - Haberler - indir.com

Facebook sahte Suudi hesaplara savaş açtı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-02 14:22:02
Editör : Numan Dargın
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok nüfusuna sahip sosyal medya uygulaması Facebook, Suudi Arabistan hükümeti adına gizli etki kampanyası yürüten hesap faaliyetlerine son verdi.

Facebook ve Instagram, Suudi hükümeti lehine oluşturulan takipçileri milyonlara ulaşan 100 bin dolar tutarından fazla reklam verilen sahte hesaplarını engelledi.

Facebook iPhone Uygulaması YenilendiFacebook iPhone Uygulaması Yenilendi

Facebook tarafından yapılan açıklamada ise Facebook ve Instagram sayfası ve hesabından oluşan pahalı bir operasyon gerçekleştirdiklerini belirtildi.

Türkiye Hedef Alındı

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman yapmış olduğu ekonomik ve reform planları ve Suudi askerlerinin Yemen’deki başarılarının övüldüğü ve Türkiye, İran, Katar gibi ülkelere yönelik sıklıkla eleştiri ve propagandaların sahte hesaplarda yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

217 Facebook hesabı, 144 Facebook sayfası, 5 Facebook grubu ve 31 Instagram sayfası olmak üzere Arapça yayın yapan hesapları kapattıklarını belirten, Facebook Siber Güvenlik Politikası Başkanı Nathaniel Gleicher, “Söz konusu sayfaları ve hesapları paylaştıkları içeriklere göre değil davranışlara bakarak kapatıyoruz.” şeklinde konuştu.

Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’da Faal Olan Benzer Hesap Ağı da Kaldırıldı

Ayrıca Facebook, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’da yayın yaptığı tespit edilen benzer bir hesap ağını platformdan kaldırdığını belirtti.

Bahsi geçen ağların, Facebook üzerinde 167 bin dolar reklam harcaması yaptığı ve 14 milyon civarı takipçilerinin bulunduğu belirlendi.

Nathaniel Gleicher, ilgili sayfalarda Katar ve Türkiye’nin terör örgütlerini desteklediklerini yönünde iddialar ve İran’ın Yemen’de etkinliği, Libya’da süren çatışmalar ve Suudi liderliğinde bulunan koalisyonun Yemen’deki başarıları şeklinde paylaşımlar bulunduğunu belirtti.

Söz konusu sayfaların Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’da bulunan iki pazarlama firması tarafından yönetildiği ve Orta Doğu ile Kuzey Afrika’da izleyicileri hedef aldığı belirtildi.


Facebook Home Android için yayınlandıFacebook Home Android için yayınlandı
Facebook Home 1 Milyon Barajını GeçtiFacebook Home 1 Milyon Barajını Geçti

indir.com Uygulama İncelemesi : FaceApp (Yüz Değiştirme Uygulaması)


PAYLAŞ