Facebook, Almanya'dan 2 milyon euro ceza aldı - Haberler - indir.com

Facebook, Almanya'dan 2 milyon euro ceza aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-03 18:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Sosyal Medya

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu Facebook, her geçen gün daha fazla kitle tarafından kullanılırken şirket hakkında olumsuz haberlerinde ardı arkası kesilmiyor. Facebook hakkında elde edilen bilgilere baktığımız taktirde, Federal Adalet Dairesince, Ağ Uygulama Yasası'nı ihlal etmesi sebebiyle Facebook şirketine yaklaşık 2 milyon euroluk para cezasına çarptırıldığı açıklandı. Şirket zaman zaman bu gibi olumsuz haberler ile karşı karşıya geliyor olsa da sektörden vazgeçmeye hiç niyetli değil. Hatta olumsuzluklara rağmen yeni özellikler ile platformu genişletmeye de devam ediyor. 

Söz konusu konu ile ilgili yapılan açıklamada, Ağ Uygulama Yasağı'nın ihlal edilmesinin yanı sıra aynı zamanda nefret paylaşımlarının da bildirilmesinde şeffaf bir şekilde hareket edilmediği ifade edildi. Söz konusu bu konu ile ilgili Almanya Adalet Bakanı Christine Lambrecht yaptığı açıklamada cezayı savunacak cümleler kurarak, "Cinayet çağrıları, hakaret, nefret, halk arasında kin ve nefret yayma, bunlar ifade özgürlüğünün tanımı olamaz. Bunlar kışkırtıcı, marjinalleştirici ve zarar verici olan, cezalandırılabilir tutumlardır." şeklinde ifadelerde bulundu. 

Twitter, Facebook'un Kripto Parasına Rakip Olabilir!Twitter, Facebook'un Kripto Parasına Rakip Olabilir!

"Suç içeriğine karşı mücadelede hiçbir şey gizli kalmamalıdır"

Lambrecht, olayların ceza hukuku bünyesinde başladığı yerde ifade özgürlüğünün son ermesinin internet ortamı içerisinde de geçerli olduğunu ifade ederek konu ile ilgili açıklamalarına şu şekilde devam etti; 'Dijital platformlar, sayfalarında yayınlanan içerikten sorumludur. Facebook'un 'topluluk standartları' Alman hukukuna uymuyor. Kullanıcılar rahatsız edici içerikleri bildirdiğinde, bu şikayetlerin toplanması ve işlenmesi Ağ Uygulama Yasası'na uygun olmalıdır. Suç içeriğine karşı mücadelede hiçbir şey gizli kalmamalıdır. Facebook'tan şeffaflık ve yasal gerekliliklere açık şekilde bağlı olmasını bekliyorum.''

Yine yasal bir süreç içerisine giren Facebook'un aldığı cezaya itiraz etme gibi bir hakkı bulunmuyor. Yaşanan tüm olumsuzlara rağmen gelişim göstermeye, sektörde büyümeye ve hakimiyet alanını genişletmeye devam ediyor.  Ağ Uygulama Yasağı iddiası ile yüklü miktar para cezasına çarptırılan Facebook'un ceza ile ilgili herhangi bir yaptırım da bulunması pek de mümkün değildir. Bu sebeple verilen cezayı ödemek durumunda kalan şirket, yakın zamanda tekrar olumlu haberler ile gündemde başarılı bir şekilde ilerlemeye yönelik çalışmalar yürüteceğinin izlenimlerini veriyor. Bugüne kadar ne kadar olumsuz haberler ile gündeme gelirse gelsin bir şekilde toparlanmayı başaran Facebook'tan gelecek günlerde olumlu yenilikler bekleniyor. 


İlgili uygulamalar
Facebook Calibra Logosu Çalıntı ÇıktıFacebook Calibra Logosu Çalıntı Çıktı
Dolandırıcıların Yeni Taktiği Facebook LibraDolandırıcıların Yeni Taktiği Facebook Libra
Facebook Libra, Binance'de Listelenecek mi?Facebook Libra, Binance'de Listelenecek mi?

PAYLAŞ