Twitter, Facebook'un Kripto Parasına Rakip Olabilir! - Haberler - indir.com

Twitter, Facebook'un Kripto Parasına Rakip Olabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-19 15:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere birkaç senedir Facebook kendi kripto parası üzerinde çalıştığının sinyallerini her fırsatta dile getiriyordu. Bu konu hakkında bir adımda Twitter CEO’su Jack Dorsey’den geldi. Dorsey, The Next Web’e vermiş olduğu röportajda kuruculuğunu üstlendiği şirket olan Square ekibinin kripto para sektörünü olduğundan daha iyi bir noktaya taşıyabilmek adına çalışmalar yürüttüğünü söyledi. 

Twitter’dan Kripto Para Birimi Çıkaracak Mı? 

Dorsey, Square Crypto adını verdikleri bu projenin, çevrimiçi ve çevrim dışı ödemelerde gerekli olan satın alma bariyerini en aza indirgeyen, bir alt yapı sağlayacaklarını ve ödeme emirlerini de şirket operasyonlarına ekleyeceklerini dile getirdi. Twitter’n ve Square’nin kurucusu Dorsey, bu alanda yapılan düzenlemelerin Square’yi yavaşlattığını dile getirerek ileride kripto altyapısının düzgün bir şekilde oluşturulmasıyla karşılaşabilecekleri engellerden de kaçınmayı umduklarını dile getirdi. 

Çin Kripto Para Madenciliğine Savaş İlan EttiÇin Kripto Para Madenciliğine Savaş İlan Etti

Kripto para lideri Binance yeni borsasında kuralları yeniden yazıyor!

İş modeli olarak bakıldığında da Square’nin bir internet şirketi olarak tanımlanmadığının altını çizen Jacek Dorsey, internet şirketlerinin bir ürünü ya da hizmeti piyasaya sürerken önemli bir noktada olduğunu, ürünleri dünyanın dört bir yanına yayma gücü olduğunu ancak söz konusu ödeme sistemleri olduğu zaman işlerin bu şekilde yürütülemeyeceğinin altını çizdi. Konu ödeme sistemleri olduğunda düzenleyici kurumlara dikkat etmenin ve yerel bir oyuncuyla iş birliği içerisinde olmanın önemli olduğunu vurgulayan Dorsey, bu durumun da pazara giriş sürecini yavaşlattığını dile getirdi. 

Square’de ki ekibin yazılım mühendisleri ve tasarımcılardan oluşan bir ekiple çalışmasını planlandığını anlatan Dorsey bu şekilde kripto para için açık kaynaklı bir çözüm bulmayı hedefliyor. Dorsey bu sayede kripto paraların normal kullanıcılar için dahi erişilebileceğini açıkladı. 

En Değerli 10 Kripto Para Birimi

Bunun yanı sıra eğitimsel görevlerde yer alacak tasarımcının aynı zamanda insanların Bitcoin gibi dijital paraları sadece kavramsallaştırdığını ve bu şekilde kripto paraları her gün kullanacakları bir ödeme aracı gibi görmelerini de kolaylaştıracağını belirtti. 

Bunun doğru bir strateji olduğunu dile getiren Dorsey, tüm dünyada kabul gören  bir ödeme aracı olabilmek için kullanıcılara para kullandırmanın gerekli olduğunu belirterek bunun için milyarlarca üyesi olan sosyal medya ağlarının ideal olduğunu, sosyal medya platformlarının çıkardıkları kripto paraları kendi tahakkümleri üzerine almadan, kullanıcılara beklediği hız ve kişisel veriler hususunda gerekli güvenliği sunarak, düşük işlem ücretlerine tabi tutarlarsa bu konuda başarı elde edebileceklerini dile getirdi. 

Dorsey,  sosyal medya platformlarının yeni başlamakta olan küresel ödeme aracı kripto paraların yaygınlaşmasında en büyük mücadelenin şimdiden sabit değerli kripto paralara sahip olan ya da hazırlamaya başlayan bankalar olacağını açıkladı. 

 


İlgili uygulamalar
Türkiye, Kripto Para İşlemlerinde Dünyada İlk 10'da Yer AlıyorTürkiye, Kripto Para İşlemlerinde Dünyada İlk 10'da Yer Alıyor
Facebook'un Kripto Para Birimi İçin Tarih Belli OlduFacebook'un Kripto Para Birimi İçin Tarih Belli Oldu

PAYLAŞ