Dolandırıcıların Yeni Taktiği Facebook Libra - Haberler - indir.com

Dolandırıcıların Yeni Taktiği Facebook Libra

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-26 15:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Önümüzdeki yılın ortaları ile beraber Facebook’un yeni bir sanal para birimi Libra’nın kullanıma sunulması bekleniyor. Ancak bu sanal para birimi henüz şimdiden bilgisayar korsanları tarafından tercih edilmeye başlandığı gözüküyor. Sanal para birimi Libra, henüz piyasaya giriş yapmazken bu ismi kullanan dolandırıcılar kullanıcılara erişmeye başladılar. Dolandırıcılar söz konusu Libra para biriminin saklanması için yapılan dijital cüzdan Calibra’nın taklidini yaparak Libra sattıklarını iddia ediyorlar. Oldukça artmaya devam eden sahte Libra satış web siteleri üzerinde kripto paraların birbirine dönüştürebildiklerini iddia ediyorlar ve sitelerine bu çeviri işlemi için özel bir menü dahi ekliyorlar.

Facebook Libra Dolandırıcılığına Dikkat

Facebook'un Kripto Parasına İtiraz Geldi!Facebook'un Kripto Parasına İtiraz Geldi!

Sanal para Libra’nın dijital cüzdanı olan Calibra, WhatsApp ve Messenger uygulamalarından ayrı olarak bir uygulama olacak. Facebook cephesinden konu hakkında yapılan açıklamada ise Calinra’nın kredi kartları ve banka kartlarının kullandığı aynı doğrulama sistemine sahip olacağı belirtiliyor. Ayrıca söz konusu dijital cüzdanın kullanıcıların herhangi bir hesap veya finansal veri bilgisini kullanıcı izni olmadan Facebook veya herhangi bir üçüncü parti tarafla paylaşılmayacağı kesin bir dille ifade ediliyor.

Her geçen yıl sanal para piyasasında yeni isimler görmeye devam ediyoruz. Özellikle şirketler de kendi sistem ve platformları için sanal para duyurmalarına devam ederken, dolandırıcılar için ise çeşitli yollar doğmaya devam ediyor. Facebook’un önümüzdeki yılın ortasında devreye sokacağı yeni sanal para irimi Libra, bakalım ne derece güvenli olacak göreceğiz.


Twitter, Facebook'un Kripto Parasına Rakip Olabilir!Twitter, Facebook'un Kripto Parasına Rakip Olabilir!
Facebook Calibra Logosu Çalıntı ÇıktıFacebook Calibra Logosu Çalıntı Çıktı

PAYLAŞ