Epic Games'ten Apple hakkında yeni açıklamalar - Haberler - indir.com

Epic Games'ten Apple hakkında yeni açıklamalar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-26 22:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Oyun dünyasının başarılı isimlerinden Epic Games, yakın tarihli yeni bir makale dosyasında Apple'ın, Epic'in emeğinin meyvelerini alma hakkı olmadığını belirtti. İki şirket, geçtiğimiz ağustos ayından bu yana yasal bir mücadele içerisinde ve karşılıklı atışmalar devam ediyordu. Epic Games ile Apple arasındaki anlaşmazlıkların üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen karşılıklı atışmalar halen devam ediyor. Ağustos ayının başından bu yana yasal mücadele içerisinde olan her iki taraf da yaşanan anlaşmazlıkta haklı olduğunu dile getiriyor. 

The Verge tarafından bildirilene göre Epic Games, yakın tarihli bir mahkeme dosyasında Apple'ın "Epic'in emeğinin meyveleri üzerinde hiçbir hakkı olmadığını" söyleyerek Apple'a bir taş daha attı. Apple'dan konu hakkında henüz bir yanıt gelmedi.

Epic Games bir oyunu daha ücretsiz hale getirdiEpic Games bir oyunu daha ücretsiz hale getirdi

İki şirket arasında neler yaşanmıştı?

Çeşitli oyunların geliştiriciliğini ve dağıtıcılığını yapan Epic Games, geçtiğimiz ağustos ayı içinde Apple'a %30'luk App Store komisyonu ödememek için Fortnite'ın mobil cihazlarda ödeme sisteminde değişiklik yapmaya gitmişti. Epic'in yapmış olduğu bu hamle üzerine Apple, oyunu App Store'dan kaldırarak bir misilleme yapmış ve ardından Epic, Apple'a karşı dava açmıştı. İki şirket arasındaki çatışma git gide kızışınca Epic, teknoloji devinin kendisini Unreal Engine için iOS desteğini kaldırmakla tehdit ettiğini ortaya çıkardı. Bu, iOS veya Mac için gelecekteki oyunların Epic Games'in Unreal Engine motorunu kullanamayacağı anlamına geliyordu. Mahkemede yargıç, Apple'ın Unreal Engine'in iOS desteğini kaldırmasını engelleyen bir karar çıkarsa da Epic Games'in Apple'ın Fortnite oyununu yeniden App Store'a eklemesi talebini reddetti. Bu sayede Unreal Engine ile Apple'ın iOS veya Mac platformlarına ürün geliştirenlerin endişeleri ortadan kalkmış oldu.

Bir diğer yandan ise Apple cephesi ise App Stpre sözleşmesine aykırı davrandığı iddiasıyla Epic'e tazminat davası açacağını dile getirdi. Cupertino merkezki teknoloji devinin başvurusu, haksız zenginleşme ve müşterileriyle olan ilişkisine haksız müdahalelere yönelik karşı davaları içeriyordu. Bu noktada Apple, davranışında haklı olduğunu, Epic'in eylemlerinin ve suiistimalinin şirket üzerinde önemli hasara neden olduğunu savunuyor.

Epic Games, en yeni dosyasında eylemlerinin Apple'ın iddia ettiği haksız davranıştan bir hayli uzak olduğunu söylüyor. Bir başka deyişle Epic'in, Apple'a ait hiçbir şeyi çalmadığına inanıyor. Apple ise Epic'in savunmasına henüz bir yanıt vermedi. ABD Bölge Yargıcı Yvonne Gonzalez Rogers, davanın bir jüriye gitmesi gerektiğini söylemişti.


Epic Games'te bu hafta 70 TL değerindeki oyun ücretsizEpic Games'te bu hafta 70 TL değerindeki oyun ücretsiz
Epic Games ve Apple davası için ara kararEpic Games ve Apple davası için ara karar
Bu hafta Epic Games'te ücretsiz olan oyunlarBu hafta Epic Games'te ücretsiz olan oyunlar

PAYLAŞ