Dünyanın ilk sıvı soğutmalı SSD'si tanıtıldı - Haberler - indir.com

Dünyanın ilk sıvı soğutmalı SSD'si tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-29 20:03:02
Editör : Numan Dargın
Kategori : Donanım

1988 yılında Tayvan merkezli kurulan teknoloji şirketi Team Group, yepyeni bir teknolojiye merhaba dedirtti. Team Group, dünyanın ilk sıvı soğutmalı SSD’sini üretmeyi başardı.

SSD diskler bilindiği üzere hız, performans gibi pek çok açıdan sabit diskleri geride bırakıyor. Bugün pek çok sisteme de entegre edilen SSD artık kullanıcılar açısından da hayati bir öneme sahip olan bir noktada. Fakat pek çok diğer pek çok donanımda yaşanan ısınma ve aşırı ısınma sorunu ne yazık ki SSD’de de bulunuyor. SSD’lerde çok büyük bir probleme de meydan açmasa dahi performans düşüklüğü ve cihazın ömrünü daha çabuk tüketmesi gibi sorunların ortaya çıkması oldukça muhtemel.

SanDisk'ten Dünyanın ilk 4TB Kapasiteli SSD'si (Video)SanDisk'ten Dünyanın ilk 4TB Kapasiteli SSD'si (Video)

İşte Team Group şirketi tarafından geliştirilen T-Force sıvı soğutma sistemini kullanan SSD ise ortalama 10 derece daha soğuk bir ortamda çalışmayı sağlıyor. Bu yeni teknoloji, diğer bilinen sıvı soğutma sistemlerinin aksine içinde bulundurduğu sıvının ısı akışına göre sirkülasyona uğraması ile çalışıyor.

Yeni nesil T-Force sıvı soğutma sistemi ile üretilen Cardea Liquid M.2 PCIe Gaming SS’nin şu anda 256 GB, 512 GB ve 1 TB’lık 3 seçeneği bulunuyor.  Ne kadar bir fiyat etiketiyle kullanıcılarla buluşacağı ise henüz belli değil.


İlgili uygulamalar
Glassdoor 50 Milyon Dolar Yatırım AldıGlassdoor 50 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Seagate, 400 Milyon Fotoğraf Alabilecek SSD Üretti!Seagate, 400 Milyon Fotoğraf Alabilecek SSD Üretti!

4TB SanDisk Optimus Max SSD Tanıtım Videosu


PAYLAŞ