Seagate, 400 Milyon Fotoğraf Alabilecek SSD Üretti! - Haberler - indir.com

Seagate, 400 Milyon Fotoğraf Alabilecek SSD Üretti!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-22 14:06:55
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Teknoloji

Günümüz teknolojisinde en büyük sorunlardan birisi depolama alanıdır. Dosyaları ve diğer belgeleri saklamak için firmaların yaptığı depolama alanları maalesef belirli ölçüde gereksinimi karşılamaktadır. Bu da pek çok insanı memnun etmediği gibi işleri de yarıda kalmaktadır. Depolama alanı üreticisi olarak da bilinen Seegate, bu soruna çözüm olmaya çalışarak yeni model depolama alanını kullanıcılarına sunarak onları şaşırttı.

Seegat'ın yeni depolama alanı

Depolama alanında öncü firmalardan olan Seegate en son yaptığı depolama alanıyla çıtayı bir üst seviyeye çekmeyi başardı. SSD depolamada öncü olmaya devam edecek olan marka 400 milyon kapasitelik depolama alanına imzasını atmış bulunmaktadır. Teknoloji ilk günkü gibi kalsaydı sabit disklere olan ihtiyaç hala devam edecekti. Ancak her geçen gün gelişen teknolojiyle birlikte bir zamanların vazgeçilmez depolama alanları olan sabit disklerde yavaş yavaş piyasadan silineceğe benziyor. Şimdilerde bile fazla önemi kalmayan sabit disklerin yerini SSD'ler almaya başladı. SSD'lerin değeri sabit disklere oranla her geçen gün daha da artmaktadır. Bunu bilen Seegate'da ağırlıklı olarak SSD'ler üzerinde çalışarak şimdiye kadar yapılan en büyük depolama alanını üretmeyi başardılar.

Samsung ve Seegate Farkı

Bundan yaklaşık birkaç ay önce sabit disklerin öneminin giderek azaldığını anlayan Güney Koreli elektronik devi olan Samsung 15 TB büyüklüğünde SSD üreterek en üst sınıra çıkmıştı. Bu üst sınırı kimin geçeceği merak edilirken, beklenti uzun sürmedi ve cevap Seegate'dan geldi. Seegate sabit diske gereksinim duymayacağınız ve şimdiye kadar piyasada eşi olmayan SSD'yi üretmeyi başardı. Toplam 60 TB büyüklüğünde olan bu SSD ile 15 TB büyüklüğündeki SSD'yi kat be kat geçmeyi başardı. Şu anda dünyanın en büyük SSD'si olan 60 TB büyüklüğündeki SSD 3.5 inç formatta geliyor. Geniş depolama alanına sahip olan SSD'ye 400 milyon fotoğraf ve 12 milyon DVD çözünürlükte filmi depolayabileceksinizdir. Dünyada ilk olacak olan bu ürün henüz raflarda yerini almadı. Ürün bu sene değil 2017 yılında satışa sunulacaktır. Fiyatı belli olmayan ürünün ucuz olmayacağı da şimdiden belli olan durumdur.

 

.

 





PAYLAŞ