Discord ekran paylaşım özelliğini test etmeye başladı - Haberler - indir.com

Discord ekran paylaşım özelliğini test etmeye başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-12 00:01:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Özellikle oyuncuların iletişim olarak kullandığı popüler hizmeti Discord, için yenilikler gelmeye devam ediyor. Şimdi ise Android uygulamasının son beta sürümünde kullanıcıların birbirlerine ekran görüntüsü paylaşabilecekleri yeni bir özellik test ediliyor. Discord’un 48.2 numaralı beta sürümünde ayak izleri görülen bu özellik için karşılıklı aramalarda bir kullanıcının kendi telefon ekranını karşıdaki kişiye paylaşması mümkün olacak. Sadece oyuncular değil sesli veya görüntülü görüşme için oldukça stabil ve iyi bir iletişim uygulaması olan Discord, gerek masaüstü gerekse mobil tarafda kolay kullanım ve işlevsel arayüzü ile popüler bir şekilde kullanılmaya devam ediyor. Sunduğu özellikler ile rakiplerinden geri kalmak istemeyen Discord, masaüstü tarafında yer alan ekran paylaşım özeliğini şimdi ise Android için getiriyor.

Discord Android’e ekran paylaşım özelliği geliyor

Xiaomi oyun performansını artıran RAMDISK teknolojisini tanıttıXiaomi oyun performansını artıran RAMDISK teknolojisini tanıttı

Henüz test aşamasında olduğu ifade edilen söz konusu ekran paylaşım özelliği, Discord’un 48.2 no Android beta sürümünde yer alıyor. XDA-Developers ekipleri tarafından paylaşılan içeriklere göre ekran paylaşım butonu, sesli arama arayüzündeki alt çubuğa konumlandırılacak. Butona basan kullanıcıları Mobil Ekran Paylaşımı burada! Ekranınızı arkadaşlarınızla paylaşarak video izleyin, oyun oynayın veya diğer uygulamalara birlikte göz atın.” Yazan bir metin karşılayacak. Ekran paylaşımını başlatmak isteyen kullanıcılar ise “Deneyin” butonuna bastıklarında ekran paylaşma işlemi başlatılmış oluyor.

Ekran paylaşımı esnasında ise alt bölümde kullanıcılar için bazı ek seçenekler sunulacak. Bu menüde ise görüntülü ve sesli görüşmeler arası geçiş için bir düğme, ekran paylaşım durdurma düğmesi, mikrofonu açma ve kapama düğmesi, arama sonlandırma düğmesi yer alıyor. Diğer yandan kullanıcılar, bu bölümdeki ses çıkışını değiştirme seçeneği ile sesin nereden aktarılacak olacağını seçebilecekler. Discord’un söz konusu bu ekran paylaşım özelliğinin yakın zamanda iOS platformu için de gelmesi bekleniyor.  


iPad Air 4'ün Touch ID'si, bir mühendislik harikasıiPad Air 4'ün Touch ID'si, bir mühendislik harikası
Hindistan'ın ardından Pakistan'da TikTok'u yasakladıHindistan'ın ardından Pakistan'da TikTok'u yasakladı

PAYLAŞ