Hindistan'ın ardından Pakistan'da TikTok'u yasakladı - Haberler - indir.com

Hindistan'ın ardından Pakistan'da TikTok'u yasakladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-12 18:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz aylarda ABD yönetimiyle sorunlar yaşayan ve Hindistan’da yasaklanan popüler sosyal medya uygulaması TikTok’a bir yasak da Pakistan’dan geldi.

Piyasaya çıkış yapmasıyla birlikte kısa bir süre içinde dünyanın en popüler sosyal medya uygulamaları arasında yer almayı başaran TikTok Hindistan’ın ardından Pakistan’da da engellendi. Pakistan yönetimi TikTok’u engelleme nedeni olarak videoların "ahlak dışı ve uygunsuz" olması gösterdi.

TikTok yasağı askıya alındıTikTok yasağı askıya alındı

Bir süre önce Hindistan'da engellenen ve ABD yönetimiyle de ciddi sorunlar yaşayan video paylaşım uygulaması TikTok, son dönemlerde sıkıntılı süreçler yaşıyor. Hindistan da siber güvenlik nedenlerinden dolayı TikTok ve diğer Çinli şirketler tarafından geliştirilen pek çok uygulamaya engellemişti. Hindistan, TikTok uygulamasını engellemeden önce aylık 200 milyon aktif kullanıcıyla birlikte TikTok'un Çin dışında en çok kullanıldığı ülke konumundaydı.

TikTok'a bir yasak daha!

Ancak aslına bakarsanız uygulamanın Pakistan yönetimi tarafından engellenmesinin pek de sürpriz olduğu söylenemez. 210 milyondan fazla nüfusa sahip Güney Asya ülkesi, platformda bulunan bazı videoların toplum üzerindeki etkileri hakkında ciddi endişelere sahip olduğunu daha önce de dile getirmişti. Bazı videoların ahlaka aykırı olduğu kanısına varan yöneticiler çözümü uygulamayı yasaklamakta buldu.

Pakistan Telekomünikasyon Merci (Pakistan Telecommunication Authority), konuyla ilgili olarak Cuma günü yaptığı açıklamada TikTok’un daha önce yapılan uyarıları dikkate almadığı ve şirkete tanınan zamana uyulmadığının altını çizerek bunu nedenden dolayı uygulamanın ülke içinde engellendiğini açıkladı. Buna ek olarak yetkililer açıklamasında TikTok hakkında toplumun farklı kesimlerinden birçok şikayet aldıklarını da belirtti.

Yaklaşık 75 milyon kişinin internet kullandığı Pakistan'da bazı kullanıcılar, TikTok uygulamasının ve internet sitesinin halihazırda kendileri için erişilemez durumda olduğunu dile getirdi. Pakistan Telekomünikasyon Merci, yetkilileri bu konuda TikTok’la anlaşmaya açık olduğunu ve bu durumdan şirketin bilgilendirildiğini belirtti.

Hindistan’ın ardından Pakistan’da kullanılan en popüler sosyal medya uygulaması olan TikTok için alınan bu karar uygulamaya büyük bir darbe vurmuş durumda. Özellikle son dönemlerde siber güvenlik nedeniyle tepkileri üzerine toplayan popüler sosyal medya uygulaması için yasaklamalar bu şekilde devam ederse TikTok popülerlik tahtına veda etmek zorunda kalabilir gibi duruyor. ABD ile uzun zamandır tartışmalı bir süreçten geçen uygulamanın ABD’de ki kaderi ise henüz netleşmedi. TikTok hakkındaki gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


İlgili uygulamalar
Bir haber ajansı ilk kez TikTok ile iş birliği yapıyorBir haber ajansı ilk kez TikTok ile iş birliği yapıyor
TikTok yasağı hakkında yeni gelişmelerTikTok yasağı hakkında yeni gelişmeler

PAYLAŞ