Dijital asistan Siri için iki yeni Türkçe ses geldi - Haberler - indir.com

Dijital asistan Siri için iki yeni Türkçe ses geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-23 12:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Apple’ın dijital asistanı olan Siri hakkında bir süre önce önemli bazı duyurular yaptığını belirtelim. Bu duyurular sonrasında yeni gelişmeler yaşanırken, Apple’dan yapılan resmi açıklamaya göre geçen hafta yayınlanan iOS 14, iPadOS14 ve WatchOS 14 güncellemesi ile beraber yepyeni görünüm ve özellikler sunuldu. Dünyanın en popüler akıllı asistanı olan Siri ise bu güncelleme ile yeni yetenekler kazanmış oldu. Söylenene göre ayda 25 milyardan fazla kullanıcı isteği yanıtlayan Siri, 3 yıl öncesisne kadar artık 20 kattan daha fazla bilgiye sahip durumda.

Türkiye’deki Siri için iki yeni ses geldi

Apple Siri nedeniyle milyon dolarlık yeni bir cezayla karşı karşıyaApple Siri nedeniyle milyon dolarlık yeni bir cezayla karşı karşıya

Bu yeni sesli asistan Siri, iOS 14 ile beraber Türkiye’de iki yeni sese sahip durumda. Bu sesler yeni bir kadın sesi ve erkek sesi olarak geliyor. Yapay öğrenme algoritmalarındaki gelişmeler ile bu yeni seslerle beraber artık Siri’nin konuşması ve tonlaması çok daha doğal bir hale geldi. Kurmuş olduğu cümleler çok daha akıcı hale gelmiş durumda. Asistan diğer yandan Apple Watch ile ilk defa konuşmaya başladı. Siri artık iki farklı ses ile sorularınızı yanıtlamaya devam edecek.

iOS 14 ile beraber daha kompakt bir deneyime erişen Siri, artık ekrandaki diğer işlerinizi yaparken kullanmaya devam edebileceksiniz. Bir istek için Siri’ye seslendiğiniz zaman Siri ekranın alt bölümünden çıkıyor ve tam ekran kaplamadan işinizi engellemiş olmuyor. Bir soru sonucunun ise bildirim gibi ekran üzerinden gösteriyor. Arama sonuçlarında yapılan tasarım yeniliği ile daha kompakt bir kullanım deneyimi ortaya çıkmış oluyor. Diğer yandan bu yeni tasarım sayesinde Siri ile yapmak istediğinizi hızlı bir şekilde yaparak sonraki işinize geçebiliyorsunuz. Siri bir uygulama açarken, müziği kontrol ederken yada arama yaparken hemen ekrandan çıkıyor. Bu sayede ekrandaki bilgiye en hızlı şekilde kolayca erişmeniz sağlanıyor.


Google Asistan, Kısayollar desteği ile Siri'ye benzediGoogle Asistan, Kısayollar desteği ile Siri'ye benzedi
Apple’dan Siri ile ilgili çok önemli patent başvurusuApple’dan Siri ile ilgili çok önemli patent başvurusu

PAYLAŞ