Google Asistan, Kısayollar desteği ile Siri'ye benzedi - Haberler - indir.com

Google Asistan, Kısayollar desteği ile Siri'ye benzedi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-03 16:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, kişisel asistan servisi için sessiz sedasız yayınladığı yeni güncellemede, Asistan'a yeni Kısayollar özelliğini sundu. Bu özellik, Asistan ile Android uygulamaları arasında entegrasyonu bir üst seviyeye çıkarıyor. 

Google Asistan, Kısayollar desteğiyle yenilendi

Google, Android akıllı cep telefonlarda kullanıcıların hizmetine sunduğu Asistan servisini işlevsellik odaklı bir dizi yeni özellikle güncellemeye devam ediyor. Son güncellemede Google Asistan, tıpkı Siri kısayollarına benzer mantıkla çalışan kendine has bir Kısayollar özelliğine kavuştu. Tahmin edileceği üzere söz konusu bu kısayollar sayesinde akıllı cep telefonunuzdaki bir uygulamada yapmak istediğiniz işlemi kısa bir komutla Asistan'a yaptırmanız mümkündür. Akıllı cep telefonunuzdaki Asistan kısayollarını ayarlamak için, uygulamanın ayarlarındaki Hizmetler bölümüne göz atmanız gerekiyor. Bu kısımda, kısayol desteğine sahip olan uygulamaların listesini ve hangi özelliklere sahip olduğunu görmek mümkün kılınıyor. Aynı zamanda Google Asistan'da sık sık kullandığınız uygulamalar baz alınarak size özel kısayollar da önerilecek. Örnek vermek gerekirse, uygulamaya dokunduğunuzda, onunla ilişkili kısayolları seçip Asistan'a ekleyebilirsiniz. 

Google Asistan sigara sensörü desteği aldı!Google Asistan sigara sensörü desteği aldı!

Sadece şu an itibariyle Twitter, WhatsApp, Haritalar ve Snapchat gibi sınırlı uygulamalar Google Asistan kısayollarını destekliyor. Örneğin Twitter için yeni tweet, yeni mesaj ve mesajlara bakma olmak üzere toplam 3 seçenek sunuluyor. Haritalar için de kayıtlı yerleri veya zaman çizelgesini görüntülemeyi sağlayan kısayollar yer alıyor. Ama tabii ki bu bir başlangıç; muhtemelen ileride çok daha fazla uygulama kendisini Asistan kısayollarına göre revize edecektir. İlerleyen zamanda daha fazla kısayol Asistan içerisinde yerini alacak. Bu arada + simgesine dokunarak kendi kısayollarınızı ekleyebilir; Kısayollarınız sekmesinden de eklediğiniz tüm kısayolları görüntüleyebilirsiniz. Bu şekilde özelleştirme yapmak mümkündür. Eylül ayından itibaren kullanıma sunulan özellik, daha yeni olduğu için ilk başta sınırlı ülkelerde kullanıma sunuldu; ve bu ülkeler arasında Türkiye’nin olmadığını görülüyor.


Google Asistan nasıl kapatılır?Google Asistan nasıl kapatılır?
Google Asistan'a sesli komut ile satın alma özelliği geliyorGoogle Asistan'a sesli komut ile satın alma özelliği geliyor
Google Asistan, YouTube Music çalma listesi oynatabilecekGoogle Asistan, YouTube Music çalma listesi oynatabilecek

PAYLAŞ