Apple’dan Siri ile ilgili çok önemli patent başvurusu - Haberler - indir.com

Apple’dan Siri ile ilgili çok önemli patent başvurusu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-14 15:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın kullanıcılarının sıklıkla kullanmış oldukları kişisel asistan Siri’nin soruları anlayamadığı veya yanlış cevaplar verdiği problemleri kullanıcılar tarafından aktarılmaya devam ediliyor. Apple Watch ve HomePod akıllı hoparlörlerde ise Siri kendiliğinden aktif hale geliyordu. Kişisel asistan Siri hakkında yaşanan bu şikayetlerin ortaya çıkması sonrasında Apple harekete geçti diyebiliriz. Öyle ki Apple’ın ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne sunduğu yeni bir patent başvurusuna göre şirket, Siri etkinleştirmelerini minumumda tutacak yeni teknolojiler üzerinde çalışıyor.

Patent başvurusunda dijital asistan bir yanıt almakla ne kadar ilgilendiğinizi belirlemek için çeşitli kriterler kullanıyor. Bunu gerçekleştirmek için kişisel asistan, kullanıcıların bakışlarını kontrol etmek için kameraları kullanabiliyor. Örneğin kişisel asistanı ararken tam olarak iPhone’unuza bakıyorsunuz, iPhone “Hey Siri” özel kelimesini kullanarak dijital asistanı etkinleştirmek istediğiniz fark edecek.

Apple Siri için Inductiv'i satın aldıApple Siri için Inductiv'i satın aldı

Apple, Siri için yeni patent başvurusu yaptı

Asistan servisini aktif ederken, telefona bakmanın yanı sıra bakış uzunluğu da bir iPhone kullanıcısının gerçekten Siri’den yardım isteyip istemediği bu noktada büyük bir rol oynayacak. Yanlışlıkla açılan servis, iPhone cihazların pilini olumsuz etkileyebiliyor. Apple ise üzerinde çalışmış olduğu yenilik ise bu problemin de önüne geçilmesini bekliyor. Bazı kullanıcılar serviste bu sorunların dışında bazı sorunlar da olduğunu ifade ediyor. iOS 14 ile beraber arayüzde daha az yer kaplayacak olan Siri’ye gelecekte daha fazla gelişmiş özelliklerin gelmesi bekleniyor.

Bakalım gelişen Siri ne gibi farklılıklar sunacak göreceğiz.


Apple Siri nedeniyle milyon dolarlık yeni bir cezayla karşı karşıyaApple Siri nedeniyle milyon dolarlık yeni bir cezayla karşı karşıya
Google Asistan, Kısayollar desteği ile Siri'ye benzediGoogle Asistan, Kısayollar desteği ile Siri'ye benzedi

PAYLAŞ