Corona virüsünü erkenden teşhis eden akıllı yüzük - Haberler - indir.com

Corona virüsünü erkenden teşhis eden akıllı yüzük

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-25 15:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını her geçen gün etkisini göstermeye devam ediyor. Corona virüsü bulaşan kişilerdeki en büyük belirtilerden biri yüksek ateştir. Yaşanan bu salgın sürecinde akıllı termometreler kullanıcılara son derece önemli düzeyde kolaylık sağlıyor. Akıllı termometrelerden sonra şimdi de geliştirilen teknolojik bir akıllı yüzük corona virüs salgınının bir insanda olup olmadığını çok erken süre içerisinde tespit ediyor ve konu hakkında insanları uyandırıyor. UCSF psikiyatri profesörü Dr. Ashley Mason, sauna ile depresyon tedavisi üzerine yaptığı araştırmadan sonra bu projeyi geliştirdiği belirtiliyor. iPhone akıllı cihazlar ile uyumlu bir şekilde çalıştığı belirtilen akıllı yüzüğün insanların vücut ısısını kontrol ettiği söylendi. 

Kullanıcının vücut ısısının artması durumunda hemen kullanıcıya bilgilendirme yapma özelliğine sahip olan bu akıllı yüzüğün erken tanı konusunda önemli bir gelişme olduğundan söz ediliyor. Ortaklığın pilot çalışması olarak, UCSF Tıp Merkezi ve Zuckerberg San Francisco Genel Hastanesi‘nde çalışan doktorların erken ateş belirtilerini tespit etmek adına bu akıllı yüzüğü kullandıklarının altı çizildi. Oura adını taşıyan bu akıllı yüzük, vücut ısısının yanı sıra aynı zamanda kullanıcının kalp ritmini ve yakılan kalori miktarını da ölçtüğü belirtildi. 

Bitcoin dolandırıcılarının hedefi Corona virüsüBitcoin dolandırıcılarının hedefi Corona virüsü

Akıllı yüzük corona virüsü tespit ediyor

Bu süreci en hafif şekilde atlatmak adına hızla devam eden çalışmaların sonucunda ortaya çıkan akıllı yüzük sayesinde corona virüs salgınına yakalandığı tespit edildi. Şirketin CEO’su olan Petri Hollmen, parmağında yüzük varken uyarı alarak hastaneye gittiğini ve kendisine corona virüs teşhisinin konulduğu tespit edildi. Vücut ısısında yaşanan anormalliği fark ettiğini belirten Hollmen, akıllı yüzüğün vücut ısısındaki artışı fark ettiğini ve bu sayede de hastaneye gittiğini dile getirdi. Şirket bu yüzüğü 150 bin kişiye dağıttı. Bu kişiden sağlık bilgilerini paylaşmalarını talep ediyor ve bu doğrultuda da yüzüğün gelecek günlerde daha iyi sonuçlar vereceği de düşünülüyor. Bu yüzüğün sonuçları memnun edici olursa coron virüs salgını için bir çözüm bulunmuş olabilir. Akıllı yüzük kullanan kullanıcılar eğer corona virüs salgınına yakalandıysa bunu yüzük sayesinde erkenden teşhis ederek hastaneye gitmelerini sağlıyor. Bu sayede de hastanın kurtulma oranı daha da artıyor. 

 


Apple Corona virüsü için yeni bir önlem alıyor!Apple Corona virüsü için yeni bir önlem alıyor!
Corona virüsü takip uygulamasında fidye yazılımı bulunduğu ortaya çıktı!Corona virüsü takip uygulamasında fidye yazılımı bulunduğu ortaya çıktı!
WhatsApp için özel bir Corona virüs sayfası hazırladıWhatsApp için özel bir Corona virüs sayfası hazırladı

PAYLAŞ