WhatsApp için özel bir Corona virüs sayfası hazırladı - Haberler - indir.com

WhatsApp için özel bir Corona virüs sayfası hazırladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-21 14:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip olan anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp, “Dünya Sağlık Örgütü”, “UNICEF” ve “Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı” iş birliği yaparak kullanıcılar için doğru verilerin takip edilebileceği bir web sitesi hazırladıklarını duyurdular.

Corona virüs salgının hızla yayıldığı bu günlerde insanların en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biri de doğru bilgi. Özellikle son günlerde internette salgınla ilgili pek çok bilgi kirliliği yer alıyor. Bu durum insanlardaki paniğin ve stresin artmasına neden oluyor.

Corona virüs salgını teknoloji şirketlerini nasıl etkiledi?Corona virüs salgını teknoloji şirketlerini nasıl etkiledi?

Dünya Sağlık Örgütü ve teknoloji devleri ise oluşan bu bilgi kirliliğinin önüne geçebilmek için peş peşe adımlar atıyor. WhatsApp tarafından hazırlanan web sitesi corona virüsü salgını için bilgi merkezi olmayı hedefliyor. Şirket bu sitede yayınlanan doğru ve sağlıklı bilgilerle sosyal medyada yayılan sahte haberlerin önüne geçmek için çabalayacak.

Microsoft, Corona virüsü için bilgilendirici internet sitesi yayınladı!

Site içerisinde Corona salgını hakkında genel bilgiler, kullanıcılara rehber olacak açıklamalar, hastalıktan korunma ipuçları, salgında WhatsApp ağının faydalı kullanımıyla ilgili bazı örnek senaryolar ve çeşitli sağlık bilgileri yer alıyor. Buna ek olarak önümüzdeki günlerde kullanıcıların rahatlıkla yardım alabileceği WhatsApp mesaj hatları da oluşturulacak. Web sitesi Whatsapp.com/coronavirus adresinde yer alıyor.

Bunlara ek olarak ayrıca WhatsApp “Poynter Institute” tarafından yürütülen haber doğrulama ağı “IFCN” için de 1 milyon dolarlık bağışta bulundu. “IFCN” ağı WhatsApp üzerinde sahte haber olmamasını sağlayacak çeşitli araçlar geliştirmek için çalışmalara başladı.


Bitcoin dolandırıcılarının hedefi Corona virüsüBitcoin dolandırıcılarının hedefi Corona virüsü
Apple Corona virüsü için yeni bir önlem alıyor!Apple Corona virüsü için yeni bir önlem alıyor!

PAYLAŞ