Bitcoin dolandırıcılarının hedefi Corona virüsü - Haberler - indir.com

Bitcoin dolandırıcılarının hedefi Corona virüsü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-17 12:45:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

DomainTools'un güvenlik mühendisi Tarik Saleh'e göre, Covid-19'un ilk vaka raporlarından sonra Corona virüsü temalı alan adı kayıtlarında artış oldu ve bunların birçoğunun dolandırıcılıkla ilgili olarak fidye yazılımı olduğu iddia ediliyor.

Coronavirusapp sitesi, kullanıcılarından pandeminin gerçek zamanlı güncellemeleri ve verileri için birçok Android uygulaması yüklemelerini öneriyor. Fakat uygulama, "CovidLock" olarak adlandırılan bir fidye yazılımı ile birlikte geliyor. CovidLock, kilit ekranına erişmek için öncelikle izin istiyor. Ardından, kullanıcı erişimini engelleyerek telefonu rehin alan ekran kilidi saldırısı devreye giriyor.

Privia Security’de yeni transferPrivia Security’de yeni transfer

Bitcoin dolandırıcıları Corona virüse başvurdu

Program karşı tarafa şantaj yapıyor

Bahsettiğimiz bu fidye yazılımı; Bitcoin'de 48 saat içerisinde 100 dolarlık bir fidye verilmediği taktirde cihazdaki kişileri, resimleri ve videoları silmek ayrıca kurbanın sosyal medya hesap bilgilerini sızdırmak gibi konularda karşı tarafı tehdit ediyor. Programın yayınladığı o tehdit eden mesaj işe şöyle:

GPS’in izleniyor ve konumun biliniyor. Aptalca bir şey denersen telefonundaki her şey silinir.

 Ekran kilidi güvenilirlik için önemli

Güvenlik mühendisi Saleh ise şu açıklamada bulundu:

Android Nougat‘ta bu tür saldırılara karşı korumalar var. Ancak, yalnızca bir şifre belirlediyseniz çalışır. Telefonunuzun ekran kilidini açmak için bir parola ayarlamadıysanız, CovidLock fidye yazılımına karşı hala savunmasızsınız.

 Casus yazılımın çözümü bulundu

DomainTools araştırmacılarına göre fidye yazılımdan kurtulmanın bir yolu var. Aynı zamanda bu çözümü kıs zaman içerisinde ücretsiz olarak paylaşacaklarını da belirttiler. Corona virüsü adıyla açılan web sitelerinin kötü niyetli olma ihtimalinin yüzde 50 olduğunu ifade ettiler.



PAYLAŞ