Borsada tutulan Bitcoin en düşük seviyesini gördü! - Haberler - indir.com

Borsada tutulan Bitcoin en düşük seviyesini gördü!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-20 16:45:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Borsada tutulan Bitcoin ne zaman yükselişe geçecek. Bitcoin'in 21 milyonluk arzının %10'u kaldı. 

Borsada yer alan Bitcoin son yıllar içerisinde seviyenin en altına indi. Analistler, Bitcoin'in son kalan %10'luk arzın kutluk başlatabileceğini aktardı. Bitcoin’in 43.000 dolar seviyesinden bu yana başlatılan fiyat toparlanmasının ardından kurumsalların ve balina hesapların alışlarının olduğunu zincir verilerinden görebilirsiniz. Şu an için bireysellerin yeteri miktarda katılmadığı bu harekete yakın zamanda arz kıtlığı yaşanması halinde bireyseller BTC alımlarını daha yüksek fiyattan gerçekleştirebilirsiniz. 

Bitcoin her geçen gün yükselmeye devam ediyorBitcoin her geçen gün yükselmeye devam ediyor

Borsada tutulan Bitcoin ne zaman yükselecek?

Bunun en temel sebebi ise borsada tutulan BTC miktarı 3 yılın en düşük seviyesine indi ve 21 milyonluk maksimum arzın son kalan yüzde 10'luk kısmı ise günden güne artan talep karşısında önemli kutluğa tol açtığı düşünülüyor. Zaman zaman çeşitli haber bazlı dalgalanmalar yaşanıyor olsa da BTC alımlarını yapmayı bırakmadı ve son olarak ise MicroStrategy 5050 adet BTC alımını 48.000 dolar seviyesinde gerçekleştirildi. Oluşan bu haber bazlı dalgalanmaların önüne geçmek adına 46.000 dolar ve 43.000 dolar seviyelerinde dikkatli olmak gerekir.

Özellikle SEC’de bekleyen Ripple davası, Coinbase’e gönderilen dava mektubu ve askıdaki ETF başvurularında yaşanabilecek olumsuz bir gelişme sektörü etkilediği için FUD haberleri denilen olumsuz haberler Mayıs ayı içerisinde yaşandığı üzere ihtimaller arasındadır. Bu bölgenin aşağısına sarkması ve ivmenin bozulmasından dolayı dikkatli olmak gerekir. Golden Cross adı verilen ve tüm piyasanın takip ettiği 50 ve 200 günlük hareketli ortalama kesişimi 46.000 dolar seviyesinde gerçekleşti. Yine de şu aralar Ethereum’un geri planda kalması ve aktid, yeni adres rasyolarının artışa geçmesi şu sıra ETH’nin BTC’ye göre daha iyi performans sergilemesi konusunda etkili olabilir.

Aynı zamanda daha önce Bloomberg Crypto Outlook raporunun Eylül sayısı, Bitcoin'in ve Ethereum'un yaz boyunca %50'den daha yüksek düzelmeden kurtulmasını fırsat bilerek BTC'nin 100.000 dolar ve Ethereum'un 5000 dolar olma yolunda ilerlediğini de aktarmak gerekir. Bloomberg analisti McGlone, 2021'in ikinci yarısına atıfta bulunmak adına "Bahsettiğim kripto varlıklar, önceki yüksek seviyelerden dik bir inişin avantajıyla yeniden canlanan ve yenilenen bir boğa piyasasında ortaya çıkıyor." ifadelerini kullanmıştı. Altı haneli Bitcoin tahminleri yeni bir durum olarak görülmese de, McGlone'un uzun vadeli tahmini BTC'yi küresel finansal sistemin merkezine aldı. McGlon, doların altının yerini almasını örnek göstererek, "Bitcoin'in dijital geleceği temsil ettiğine inanıyoruz" dedi. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor. 


Bitcoin, 50 bin doların üzerine çıktıBitcoin, 50 bin doların üzerine çıktı
Bitcoin destekçilerinden Microstrategy 3907 BTC aldığını duyurduBitcoin destekçilerinden Microstrategy 3907 BTC aldığını duyurdu
Twitter'a Bitcoin ile ödeme seçeneği gelebilirTwitter'a Bitcoin ile ödeme seçeneği gelebilir

PAYLAŞ