Bitcoin her geçen gün yükselmeye devam ediyor - Haberler - indir.com

Bitcoin her geçen gün yükselmeye devam ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-12 10:00:14
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Bitcoin fiyatı, her şeye rağmen yükselmeye devam ediyor. Kripto para piyasasına duyulan güven sayesinde Ethereum ve BNB fiyatı da yükselişe geçmiş durumdadır. 

Kripto para piyasası, Mayıs ayında başlayan ve yaklaşık olarak üç ay boyunca devam eden piyasa düşüş trendi sonrası yeniden toparlanma sürecine başladı. Bu bağlamda Bitcoin fiyatı Mayıs ayı içerisinde yaşanan ilk düşüş seviyesine kadar yükseldi. Bitcoin ve diğer kripto paraların olumsuz bir şekilde gelişmelerinden eskisi kadar etkilenmemesi ise uzmanların da dikkatini çekmeye başladı. 

2021'in kripto para kullanıcı sayısı açıklandı2021'in kripto para kullanıcı sayısı açıklandı

Bitcoin, Ethereum ve BNB fiyatı yükselişe geçti

Geçtiğimiz haftalar içerisinde başlayan yükselme trendi, bir dönem yeniden aşağıya doğru döndü. Fakat Bitcoin fiyatı 40 bin dolar üzerinde kalmayı başardı. Ethereum fiyatı ise Mart ayı içerisinde geçtiği 3 bin dolar barajının altında kaldı. Ancak Bitcoin'in yeniden hareketlenerek yukarı çıkarken Ethereum fiyatı da 3 bin dolar üzerinde yer almayı başardı. 

BNB fiyatı ise uzun süre sonra 300 dolar sınırının üzerine çıktı. Ethereum ve Bitcoin küçük bir hareketle yukarı çıkmasına karşılık BNB fiyatı çok daha keskin bir şekilde yükselmeye geçti. Bugün içerisinde yüzde 9 yükselişle beraber 400 dolar sınırına çıkan kripto para, bilindiği üzere Binance'un kendi Smart Chain ağı üzerinden çalışan kripto parasıdır. ABD’den gelen bir takım olumsuz bilgilere rağmen Bitcoin fiyatı büyük bir dalgalanma ile karşılaşmadı. Özellikle de bugün kullanıcıların karşısına çıkan kripto para yolsuzluğu da Bitcoin'in 46 bin dolara yaklaşan hareketlenmesi ise engellenemedi. 

Kripto para piyasasının en önemi ve büyük soygununun ardından, yatırımcıların ne gibi bir tepki göstereceği merak edilen konular arasında yer aldı. İlk olarak Bitcoin fiyatı aşağı doğru inişe geçmiş olsa da kısa bir süre içerisinde kripto para toplanması başarıyla sonuçlandı. Kripto para piyasasının en büyük üçüncü varlığı olarak adlandırılan BNB ise son dönem içerisinde yükselişe geçti. 

Kripto para piyasası ve altcoinlerin güncel hali

Uzmanlar tarafından aktarılan bilgilere göre Bitcoin fiyatının küçük artışları, yatırımcıların altcoinlere yönelmesine sebep oldu. Şu an için Mayıs ayında yaşanan dalgalanmaları henüz üzerinden atamamış olmasına rağmen piyasada bazı altcoinler yükselmeye devam etti. Bir zamanların yıldızı olarak değerlendirilen HOT bugün yüzde 33 oranında arttı ve 0.11 değerine çıkmayı başardı. Bilindiği üzere HOT düşüşe geçmeden önce 1 doları çoktan geride bırakmıştı. Yine MATIC kripto parası da yüzde 21 oranında değer kazandı. 

Elon Musk’ın halen en favori kripto parası olarak değerlendirilen Dogecoin ise 0.27 değeri ile daha önce yaklaşık olarak 1 dolar hedefinin oldukça gerisinde kaldı. Dogecoin rakibi olan Shib ise 0.000008 değerinde uzun bir zamandır tutunmaya çalışıyor. Kripto para düşüş sürecinden öncesinde bir sıfır atmış ve yatırımcısını heyecanlandırmayı başarmıştı. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

 


Merkez Bankası kripto paralar için ilk çalışamaları duyurduMerkez Bankası kripto paralar için ilk çalışamaları duyurdu
Google kripto para reklam yasağına son verdiGoogle kripto para reklam yasağına son verdi
Mastercard kripto kart için çalışmalara başladı!Mastercard kripto kart için çalışmalara başladı!

PAYLAŞ