Bitcoin'in piyasaya hacmi 1 trilyon doların üstüne çıktı - Haberler - indir.com

Bitcoin'in piyasaya hacmi 1 trilyon doların üstüne çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-09 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Birkaç aydır bir yükselip bir düşüşe geçen Bitcoin bu haftanın başından beri yeniden yükselmeye başlamış durumda. Hızla yükselişe geçen Bitcoin’in piyasa hacmi gün itibariyle 1 trilyon doların üstüne çıktı.

Coronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen ABD, geçtiğimiz hafta sonu yeni bir teşvik paketi kabul etmişti. 14 Mart’ta imzalanıp resmi olarak yürürlüğe konması beklenen teşvik paketi, sadece ABD vatandaşlarının değil Bitcoin yatırımcılarının da yüzünü güldürmüş durumda. Haftanın başından beri yükselişte olan Bitcoin teşfik paketinin de etkisiyle 54 bin dolar barajını geçti.

Yükseliş bitti, Bitcoin eriyorYükseliş bitti, Bitcoin eriyor

Bakanlık kripto para borsası hakkında açıklama yaptı

Geçtiğimiz haftalarda ani bir düşüşle yatırımcılarını hayal kırıklığına uğratan Bitcoin yeniden hatırı sayılır bir oranda değerlendi. Bitcoin’in yeniden değer kazanmasının ardında kurumsal yatırımcı talebinin artabileceği yönünde yayımlanan haberler ve ünlü yatırımcıların destek açıklamalarının bulunduğu düşünülüyor. Son 24 saatte değerini yüzde 7,48 arttıran Bitcoin, şu sıralar 53 bin 700 dolar seviyelerinden işlem görse de Bitcoin’in toplam işlem hacmi 1 trilyon doları aşmış bulunuyor.

Yatırım devleri Bitcoin’in yükselmesini sağladı

Bu değer artışından etkilenen sadece kripto para birimi de değil. Değer artışının arkasında Bitcoin odaklı şirketlere olan yatırımlar da bulunuyor. Soros Fund Management ve Morgan Stanley gibi devlerinde aralarında yer aldığı bir takım yatırım devleri, alternatif varlık yönetim şirketi Stone Ridge'nin Bitcoin alanındaki bağlı ortaklığı olan teknoloji şirketi NYDIG'a ciddi yatırımda bulundu.

Ek olarak Stone Ridge Holdings Group, New York Life, MassMutual ve FS Investments şirketleri de NYDIG'a toplamda 200 milyon dolar yatırım gerçekleştirdi. NYDIG'nin kısa süre içinde almış olduğu bu dev yatırım, Bitcoin’in değerini yükseltmekle kalmadı popüler kripto para biriminin ilerleyen zamanlarda daha da değerleneceği söylentilerini beraberinde getirdi. Ancak Bitcoin’e yeni yatırım yapmak isteyenlerin bu söylentilerin yanı sıra piyasanın isabetli tahminleriyle tanınan analistlerin düşüncelerine de kulak vermesinde fayda var. Zira Bitcoin’deki bu dalgalanmanın bir süre daha devam edeceği düşünülüyor. Bu dalgalanma son bulunduğunda ise Bitcoin değer mi kazanacak, yoksa yatırımcılarına para mı kaybettirecek sorularını yanıtlamak oldukça güç. Bitcoin’le ilgili yaşanan sıcak gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Bitcoin ve Ethereum düşüşe geçtiBitcoin ve Ethereum düşüşe geçti
Bitcoin, 50 bin barajını tekrar geçtiBitcoin, 50 bin barajını tekrar geçti

PAYLAŞ