Bitcoin, 50 bin barajını tekrar geçti - Haberler - indir.com

Bitcoin, 50 bin barajını tekrar geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-08 10:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Tüm dünyayı etkisi altına alan kripto para birimi Bitcoin, son zamanların yüksek rakamlarla gündem olmayı başarıyor. Sık sık yükselişe geçerken düştüğü zamanlarda da gündem olan bitcoin, bugün yeniden 50 bin dolar sınırını aştı. Geçtiğimiz haftalarda zirvede anılan Bitcoin'in sabahın erken saatlerinde değeri 49 bin doları bulurken saatler sonra bu baraj da geride bırakıldı. 

Son zamanlarda kripto paralar her zamankinden daha fazla önem kazanarak popülerliğinin artırmaya devam ediyor. Çok kısa bir zaman önce, piyasadaki en popüler kripto para birimi olarak adından söz ettiren Bitcoin'in değeri 58 bin doların üzerine çıkmayı başardı. Bu tarihi rekorun ardından birçok internet kullanıcısı, yönünü Bitcoin'e dönmüş durumdadır. Birkaç gün öncesine kadar 50 binin altında kalan değerler bugün içerisinde yeniden hareketlenmeyle karşı karşıya kaldı. Bitcoin’de yeniden 50 bin dolar sınırı geçildi.

Bitcoin'den yeni bir rekor gelebilirBitcoin'den yeni bir rekor gelebilir

Bitcoin 50 bin dolar barajını aştı

İlk kripto para birimlerinden biri olan Bitcoin güncel karşılığı an itibariyle 50 bin 600 doları geçmiş durumdadır. Yani an itibariyle 1 Bitcoin’in değeri 381 bin 550 TL'ye ulaşmış görünüyor. Tarihi birt zirve olarak görüldükten sonra bir süre daha aşağılarda gezinen Bitcoin'in değerinin tekrardan artıyor olması dikkatleri üzerine çekiyor. 

Son 24 saat içerisinde Bitcoin piyasasında 47 bin dolar ila 51 bin dolar arasında hareketlenmeler yaşandığı görülüyor. Yaklaşık olarak yüzde 4'lük bir yükselmeyle karşı karşıya kalarak 50 bin doları bulan Bitcoin'in haftalık kazanç oranı ise yüzde 12.39 olarak hesaplandı. Konuyla ilgili olarak elde edilen son raporlara göre Bitcoin'in piyasa hacmi ise 948 milyar dolar değerine yükselirken; tüm piyasalardaki hacmiyse 1,5 trilyon doları geçmiş görünüyor. Bir süredir beklenen bu yükselişin kaynağı ise hafta sonunda gelen genel alımların desteği olarak yorumlanıyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır. 


Bitcoin ilk kez 50 bin dolar barajını gördüBitcoin ilk kez 50 bin dolar barajını gördü
Bitcoin'den yeni rekor: 51 bin doları geçtiBitcoin'den yeni rekor: 51 bin doları geçti
Rekor tazeleyen Bitcoin, haftaya kayıpla başladıRekor tazeleyen Bitcoin, haftaya kayıpla başladı

PAYLAŞ