Bitcoin ve Ethereum düşüşe geçti - Haberler - indir.com

Bitcoin ve Ethereum düşüşe geçti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-28 12:30:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Kripto para dünyasının baş karakterlerinden Bitcoin, Şubat ayının son günlerine doğru büyük değer kaybı yaşamaya başladı. Bir kaç gün öncesine kadar yeniden 50 bin seviyelerinin üzerine çıkmayı başaran Bitcoin değeri, bugün içerisinde 43 bin seviyelerine kadar gerileme kat etti. Fakat Bitcoin dışında Ethereum ve BNB gibi önemli düzeyde kripto paralarda kan kaybı yaşanmaya başladı. 

Son birkaç gün içerisinde bir aşağı bir yukarı oynamalarla yoluna devam eden Bitcoin değeri bugün büyük düşüş yaşadı ve Şubat ayının en düşük seviyesi olan 43 bin dolara kadar gerime yaşandı. Yine Şubat ayı içerisinde rekor kırmayı başaran Bitcoin, 56 bin dolar seviyesine kadar tırmanmayı başarmış durumdadır. 

Bitcoin hızla yükselmeye devam ediyorBitcoin hızla yükselmeye devam ediyor

Bitcoin ve Ethereum değeri düşüşe geçti

Şu an için 43 bin dolar seviyesinde dolaşan dirençle ayakta durmaya çalışan kripto para için uzmanlar, Mart ayının zor geçeceğine dair düşünceleri vardır. Bircoin'in ilk sırada yer aldığı kripto para dünyasında Ethereum değeri de son zamanların en büyük düşüşü yaşanıyor. Son haftalar içerisinde ilk olarak 2 bin seviyesinin üzerine çıkan Ethereum değeri, bugün içerisinde uzun bir süre sonra 13 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Bu seviyede büyük bir direnç kazanan kripto para için 12.500 dolar seviyesi kritik bir değer olarak görülüyor. 

Adeta dünyanın nabzını tutan en büyük kripto para borsasından olan Binance'ın kendi kripto parası olan BNB ise, şubat ayı içerisinde bir gün içerisinde yüzde 70 oranında yükselerek 350 dolar seviyesine kadar çıkmayı başardı. Son günler içerisinde Ethereum ve Bitcoin’in düşüşüyle beraber aşağıya doğru hareketlenmelerin yaşandığı kripto para, 200 dolar seviyesinin biraz daha altına düşerse 198 dolara demir atmış durumdadır. 

Bitcoin, Ethereum ve BNB değeri için ibrenin tersine dönmesi ve büyük bir düşüş yaşanması, birçok para durumunu da kötü etkilemiş oldu. Halen yükselişte olan sanal paralar olmasına rağmen piyasa, Bitcoin'in bu tersine rüzgarı ile beraber eskiye dönmüş durumdadır. Şu an için Bitcoin düne göre yüzde 7, Ethereum yüzde 9, BNB ise yüzde 12 değer kaybetti. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 


Bitcoin'den yeni bir rekor gelebilirBitcoin'den yeni bir rekor gelebilir
Bitcoin ilk kez 50 bin dolar barajını gördüBitcoin ilk kez 50 bin dolar barajını gördü
Bitcoin'den yeni rekor: 51 bin doları geçtiBitcoin'den yeni rekor: 51 bin doları geçti

PAYLAŞ