App Store geçen sene 519 milyar dolarlık satışı geçti - Haberler - indir.com

App Store geçen sene 519 milyar dolarlık satışı geçti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-17 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji şirketi Apple’ın sahip olduğu uygulama mağazası App Store, bağımsız ekonomistlerin açıklamış olduğu verilere göre geçtiğimiz yıl 519 milyar dolarlık bir satış rakamına ulaştı. Apple’ın oldukça fazla para kazanan bir şirket olduğu biliniyor. Ancak yarım trilyon dolarlık bu rakam, duyanları bir hayli şaşırtmaya yetiyor. 500 milyar dolar 12 sıfırdan oluşan bu sayı, yaklaşık olarak Apple’ın geçtiğimiz yılın App Store hasılatı olarak belirtiliyor. App Store ekosisteminin oldukça fazla gelir getirdiği bir sistem olduğu biliniyor. Analistler tarafından açıklanan rakama göre 519 milyar dolarlık bu hasılat duyanların ağzını açık bırakıyor. Bu miktar Analysis Group’ta bağımsız ekonomistler tarafından yapılan araştırma sonucunda açıklandığını belirtelim.

App Store, geçtiğimiz yıl 519 milyar dolarlık satış yaptı

WhatsApp iPhone özellikleri gelişiyorWhatsApp iPhone özellikleri gelişiyor

Gelirin çoğunluğu fiziksel ve hizmet satışında olurken, bir kısmının ise dijital satıştan ve kalan bölümün ise uygulama içi reklamlardan geldiği tespit ediliyor. Android’in akıllı telefon pazarından daha büyük bir paya sahip olmasına rağmen, Apple’ın App Store’u Google’ın Google Play Store mağazasından çok daha fazla kazanç elde etti. Satış fiyatlarının bu derece artma sebebinin ise iPhone sahiplerinin Android sahiplerine göre çok daha harcama eğiliminde olduğu gözüküyor. Apple kullanıcıları kendi ekosisteminde kilitlediği biliniyor. Bu kapsamda Apple’ın inanılmaz satış rakamları yakalayarak son dönemde 1.5 trilyon dolarlık değere ulaşan ilk ABD şirketi olmasını doğal karşılayabiliriz. App Store’dan kazanılan bu paranın %15-30 gibi bölümü Apple kendisi için faturalandırıyor. Geriye kalan miktar ise üçüncü taraf işletme ve uygulama geliştiricilerine gidiyor.

Apple CEO’su Tim Cook ise  “App Store, yenilikçi ve hayalperestlerin, fikirlerini hayata geçirebilecekleri; kullanıcılarınsa hayatlarını iyileştirmek için güvenilir araçları bulabilecekleri yer” şeklinde açıklama yapıyor. 2 milyondan fazla uygulamaya sahip olan mağaza 175 ülkede yarım milyar kullanıcıya sahip durumda.


Apple, App Store'da 'Loot Box' oyunları nedeniyle toplu dava açıldıApple, App Store'da 'Loot Box' oyunları nedeniyle toplu dava açıldı
WhatsApp kullanıcıları artık birbirlerine para kazandıracakWhatsApp kullanıcıları artık birbirlerine para kazandıracak

PAYLAŞ