Apple, App Store'da 'Loot Box' oyunları nedeniyle toplu dava açıldı - Haberler - indir.com

Apple, App Store'da 'Loot Box' oyunları nedeniyle toplu dava açıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-15 22:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Oyunlarda yer alan loot box tartışmaları devam ediyor. Şimdi ise oyunlardaki loot box tartışmalarına konu olan isim Apple oldu. Teknoloji şirketi, uygulama mağazası olan App Store’da loot box oyunlarına izin verdiği için ABD’de dava edildi. Geçtiğimiz hafta FIFA Ultimate Team’in Birleşik Krallık’ta inceleme altına alındığı konusu gündeme gelmişti. Apple’da benzer bir problem ile karşılaştı ve şirkete, oyunlardaki ve uygulamalardaki loot box’lar sebebi ile dava açıldı. Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesi’ne verilen bir dava dilekçesinde Apple’ın App Store’da yer alan içerikleri ile kumara teşvik eden ve bağımlılık davranışlarına sebep olan loot box içeren uygulamalara ve oyunlara izin vererek bir suça ortak olduğu iddia edildi.

Apple loot problemi ile karşı karşıya geldi

Apple Watch'da App Store nasıl kullanılır?Apple Watch'da App Store nasıl kullanılır?

Dava dilekçesinde Apple’ın çocuklarda bağımluluk yaratabilecek davranışlara sebep olan büyük gelirler elde ettiği belirtilirken “Geçtiğimiz dört yıl boyunca Apple'ın App Store oyunları, milyarlarca dolar kazandırdı, üstelik bu oyunların çok büyük bir çoğunluğu oynaması ücretsizdi” denildi. Apple’ın dava dilekçesinde bulunma sebebinin ise uygulama içi satın alımlardan gelir elde ediyor olması oldu. Dava dilekçesinde Apple’ın App Store oyunlarındaki gelirlerinin büyük bir kısmının oyun pazarında loot box olarak adlandırılan oyun içi satın alımlardan kazanıldığı ifade ediliyor. Diğer yandan App Store’da yer alan birçok oyunun ise çok büyük bir kısmının çocuklardan olmak üzere milyarlarca dolar kazandığı ve bunu ise çeşitli loot box benzeri bir kumar mekanizması ile elde ettiği iddia ediliyor.

Davacılar oyundaki loot box’lar için iTunes hediye kartlarından yada ebeveyn paralarından 25 dolar harcandığını iddia ediyor. Şikayet içerisinde Apple’ın ebeveyn kontrolü veya çocukların ebeveyn izni olmadan dijital içerik satın almasını kısıtlayan App Store özellikleri olmadığı belirtiyor.


App Store'dan evden çıkmayanlar için Türkiye'ye özel önerilerApp Store'dan evden çıkmayanlar için Türkiye'ye özel öneriler
App Store ve Play Store için 2019 ilk çeyrek rakamları açıklandıApp Store ve Play Store için 2019 ilk çeyrek rakamları açıklandı

PAYLAŞ